2011. január 12., szerda

Ismét itt...

vagyok, nem tűntem el, csak egy kis-időre volt szükségem, hogy összekapjam magam, felkészüljek testileg és lelkileg az új esztendőre.

Rendet kellett tennem magam körül a szó legszorosabb értelmében ahhoz, hogy új, tiszta lappal indulhassak, kezdjem el terveim megvalósítását, ha már egyszer megálmodtam, kitaláltam őket.
A rendrakással kezdtem.
Ez a rendrakás nem a "hagyományos" mindennap alkalmazott pakolást jelentette,- hanem azt amikor a ház utolsó szeglete is kivan pakolva, kiselejtezve a nemkívánatos, esetleg évek óta mellőzött, működésképtelen kacatoktól való megválást, gyűjtő szenvedélyünknek hátat-fordítva lomtalanítjuk az életünket...
Január harmadikán kezdtem el ezt az új lélektisztító "hobbimat", amit ma sikerült is végre befejeznem.
Nagy és fárasztó munka volt, de megérte!
Végre úgy tudok végigmenni a házban, hiába nem látok be a zárt szekrényajtók mögé, de tudom, hogy mindenhol rend uralkodik legalább egy darabig, és ez nekem nagyon jó.
Most már tudom, hogy nem fogok félretenni semmit csak azért mert sajnálom kidobni, vagy mert nem használom, de majd fogom alapon/ akkor inkább valakinek odaajándékozom/ a számomra mellőzött-tárgyakat.
Ilyen nagyszabású takarításra bevallom eddig még nem kerítettem sort az elmúlt több mint 8 év során, bár időnként előfordult hogy a ház különböző pontjain szelektáltam a szükségtelen tárgyakat, amiknek egy részét sikerült átcsoportosítanom a lakás különbőző pontjaiba...
Nem is értem, hogy eddig miért tartottam meg olyan befizetett csekkeket, amiket már három évvel ezelőtt is kidobhattam volna,
-vagy miért őrizgetek olyan jótállási jegyeket amik már régen lejártak és a készülék is az elenyészeté lett,
-a műanyag dobozokról, amiknek a száma nem egyezik a fedelekkel már jobb ha nem is beszélek, írok, mert azokat évente többször is rendbe tettem, de valahogy idő közben reinkarnálódnak...
-az egy darabos pohárkészletek
-a lejárt szavatosságú készítmények,(pedig ezeket is szoktam időnként ellenőrizni)
-az apró játéktartozékok,gyöngyök, ragasztásra, javításra váró apróságok beledobálva (nehogy elvesszenek) egy (mély)tányérba,
-a saját kreatív cuccaim közötti átláthatatlan /gyűjtemény/káosz (erre valóba ritkán jut időm, hogy rendbe rakjam, mert minden más sokkal fontosabb a hétköznapokon)
-véglegesen megszüntetni a pár nélkül tengődő zoknikat -ezeknél mindig azt gondoltam, hogy előbb vagy utóbb megtalálom a hiányzó darabot, de ha eddig nem sikerült, most már nem is akarom (természetesen azért pár darabot megmentettem a kreatív munkáimhoz, hátha szükségem lesz rá)
-a lányok rajzait egy mappába elrendezgetni és bepakolni az évek óta gyűjtögetett alkotásaik közé
-és még sorolhatnám, hogy mennyi minden olyan apró láthatatlan munkával foglalatoskodtam, amire év közben nem, vagy alig jut időm.

Bevallom az idén még arra is képtelen voltam, hogy kézműveskedjek a lányokkal, valahogy nem volt hozzá kedvem, ihletem (biztosan ezt nevezik alkotói válságnak) de annál szívesebben olvastam, társasoztam velük, az együtt töltött időszakban.

A legnagyobb cselekedetemnek az elmúlt napokban talán mégis csak azt tartom, hogy a szenvedélybetegségemtől is (remélem sikerrel) próbálok megválni.

A házimunka nagyon jó terápiának bizonyult, egyenlőre jól a bírom az Új füstmentes életet!

11 megjegyzés:

  1. Gratulálok a füstmentes életed első napjaihoz!Csak így tovább!!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát Mónika, őszinte és nagy gratula neked! Annyira szeretnék én is egy ilyen mindenre kiterjedő rendszerezést, de egyszerűen még nem érzek hozzá elég erőt. Régen én is nagy gyűjtögető voltam, de a férjem szerencsére leszoktatott róla. :) Azóta évente kétszer szelektálok, bár újabban főleg az eszméletlen mennyiségű gyerekruha miatt. (A Rend a lelke mindennek c. könyv biztos tetszene neked!)

    VálaszTörlés
  3. Kitartás!
    Jó döntés volt!
    És elismerésem a rendrakásért! Én még rászánni sem tudom magam...

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus dolgot vittél véghez, amihez biztosan nagy elszántságra is volt szükséged! Gratulálok! Ha beleszólhatok picit, akkor csak az utolsó mondatod zárójelében tennék én még "rendet", ha nem bánod :), hogy ez álljon benne: (tudom, sikerrel). És így már biztos, hogy ehhez is hamarosan gratulálhatunk :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Móni!

    Első sorban nagyon boldog, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánok Neked és Családodnak!

    Kívánom, hogy sikerüljön betartanod az újévi fogadalomnak is beillő cigi-leszokást. Bevallom, én nem néztem ki belőled a dohányzást, el sem tudlak képzelni cigivel a kezedben, szádban... Fényképet sem láttunk ilyet Rólad, úh. a Lányoknak is remélhetően csak max. az elbeszéléseidből fog rémleni, hogy "Anya egyszer, valamikor régen cigizett"! Sok kitartást kívánok hozzá! Gáborodnak is... :)

    És, természetesen, nagyon aktív, sok alkotásban bővelkedő évet is kívánok Neked, amit mi, olvasók mindig kíváncsian várunk! :)

    Puszi.
    Vivien

    ui.: gratulálok a rendrakáshoz! :)

    VálaszTörlés
  6. Nahat anya nagyon sok mindent csinaltal,jo nagy takaritasba kezdtel.puszika

    VálaszTörlés
  7. Szia Móni!
    Eddig csendben olvastalak csak. De most pont azt valósítottad meg, amit én is tervezek... hát lassan négy hónapja. Van céldátumom: január végéig ugyanilyen típusú rendet szeretnék tenni, mint te! Most erőt adtál!
    Üdvözlettel,
    Balogh-Ficsor Szilvia

    VálaszTörlés
  8. Ági!

    Köszönöm, remélem most lesz erőm végigcsinálni!

    Lepkevár!

    Igen, a könyvnek is volt (van) hozzá köze!
    A ruhákat,főleg a lányokét évszakonként szelektálom,és amit már kinőttek eladom, különben már nem tudnám hová pakolni, ugyanis ruha és cipőmániás (is) vagyok!
    :D

    NőiCsizma!

    A te helyedben (állapotodban) én se!
    :)

    Mona!

    Sajnos volt már pár sikertelen kísérletem, ezért írok még róla kicsit félve...
    Szerencsére a sok munka kellőképpen elterelte a figyelmemet a füstöléstől, eddig nem volt gond!
    Remélem ezután se lesz, és nem kapok dührohamot, mert előző "kísérleteimnél" sokkal ingerlékenyebb, türelmetlenebb voltam!
    Ezek a leszokás "mellékhatásai" és ha sikeresen elkerüljük egymást, akkor nyert ügyem van!
    :)
    Szeretnék két hónap múlva beszámolni a sikeremről úgy, hogy közben nem szedtem magamra +15 kilót!
    :D

    Vivien!

    Köszönöm, nektek is!
    Bevallom, hogy kínosan ügyeltem arra, hogy ne kerüljenek fel olyan képek, de sajnos így is több olyan fotó van a birtokomban, ami ha akarom,-ha nem- akkor is emlékeztetni fog erre a "bűnös" múltamra...


    Szitya!

    Csak elkezdeni nehéz!!! -jaj, de milyen nagyon...



    Köszönöm ezeket a biztató, kedves szavakat mindenkinek, most igazán nagy szükségem volt rá, teljesen feltöltődtem, erőt adtatok a sikeres folytatáshoz!!!

    Üdv mindenkinek,
    Móni

    VálaszTörlés
  9. Móni, a +15 kg elkerülése érdekében, ha szeretsz táncolni, tudom ajánlani a zumbát, ami nem csak testi, de lelki terápiának is beválik - és itt nem arra gondolok, h depis lennél, hanem a figyelemelterelésre. :) Sok kitartást mégegyszer! Sikerülni fog, hidd el! :)

    VálaszTörlés
  10. Drága Móni!
    Ha erőt ad...jelentem a férjem is újévi fogadalomként mondott le a cigiről.Idáig sikeresen!Bízom a makacsságában:)))Remélem te is kitartó leszel.Mindenesetre gratulálok,hogy egyáltalán belevágtál!!!Ügyes vagy!Menni fog!Tudod,minden fejben dől el:)!
    Sok sikert!

    A nagytakarításodhoz nagy nagy gratula!Én is most tettem rendbe a szekrényeket és érdekes módon máris jobban érzem magam.Az ilyen nagyszabású rendrakást remélem összeköthetem az idén a költözéssel:)

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés
  11. Hajrá Móni! Tudod mennyire cigifüst ellenes vagyok. Te vagy (voltál) az egyetlen barátnőm emlékeim szerint akinek megengedtem, hogy az orrom alá füstöljön. Mostantól már veszem a bátorságot és a kezedre is csapok ha kell. :-))
    Borzasztóan büszke vagyok rád! Gáborod is az lehet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails