2010. december 10., péntek

Csináld magad, avagy karácsonyi ajándék készítés a gyerekkel...

Többen is kértek tőlem karácsonyi ajándékötleteket amit a gyerekkel közösen alkotva lehet elkészíteni a még hátralévő napokban, hetekben, szeretteinknek.

Jó tudom, hogy nincs mindenkinek ideje órákig a net előtt ülni és keresgélni a számára legmegfelelőbb ötletet, ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani, az általunk már kipróbált ajándékokból, lehetőségekből.
Mivel többen úgy jutottak el az oldalamra, hogy kimondottan gyerekek által könnyen elkészíthető megoldásokat keresték, ezért megpróbálok egy csokorra-valót összeállítani az elkövetkezendő napokban...
Pár nappal ezelőtt itt már írtam egy bejegyzést ami ennek az "ötletelőnek" akár az első része is lehet, most egy másik, (minden szerénység nélkül írhatom) nagy-sikerű művünket mutatom be, amit a lányok készítettek konyharuhából.

Tavaly családi és baráti (nem csak konyhatündér) körben is nagy sikert aratott a saját készítésű ajándék!


Mindamellett, hogy nem ördöngösen nehéz az elkészítése, praktikus és mutatós dísze minden konyhának.

A konyharuhákat az IKEA-ból szereztük be kemény 50ft/db áron!
Textil filcet és csillámokat, minden hobbi-kreatív boltban lehet kapni, és a kész munkadarabunkon vasalóval rögzítettem.

A mintát ceruzával rajzoltam fel az anyagra,(az egyszerűség kedvéért ugyanazt) amiben nagy segítségemre volt a karácsonyi üvegmatrica sablon, így némi módosítással egyszerűsítettem az ünnepi mintákat.
Nagyobb gyerek esetében nyugodtan lehet hagyni alkotni a "tehetségeket" mert ettől lesz személyes, különleges az ajándékozás.
Mint írtam, nálunk "csak" a színezést kapták feladatokul a lányok, de azt nagy figyelemmel, hibátlanul oldották meg!
Könnyítésként én feszítettem az anyagot, hogy a tinta egyenletesen kerüljön fel, bár a végén a csillámozással (ha lettek volna hiányosságok) javítani lehet a hiányosságokon!

Sajnos a képek nem lettek a legjobbak, természetes fényben sokkal szebben mutattak, de így is ellehet képzelni az összhatást.
Ja és igen, a sokadik darabnál már nagyon untam az egészet, de a lányok lelkesedését nem szerettem volna elrontani, így csak magamat szidhattam az ötletemért...
:D

Jó munkát mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Én kinagyítottam a képet, úgy látszik a csillám is. Gyönyörű szépek lettek!!! Lehet, hogy mi is megpróbáljuk, Tamara már elég szépen színez. Nagyon köszi az ötleteket!

    VálaszTörlés
  2. Próbáljátok ki,érdemes!
    Tamara is biztosan nagyon élvezné és nem csak az alkotás örömét!
    :D

    VálaszTörlés
  3. Móni!
    Nálatok hogy megy (ment) ez? Elolvasnád és írnál róla? Kíváncsi vagyok a véleményedre!
    http://szaboemili.blogspot.com/2010/12/20101210.html

    Nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia Edit!

    Nálunk, eddig nagyon egyszerűen ment az ajándékozás, mert év közben is rengeteg kézműves ajándékkal lepjük meg szeretteinket, tehát a lányoknak az már természetes, hogy készítünk ajándékot másoknak...
    Tavaly, mikor egyik ismerősünknek adták át a lányok az ajándékot, az én számból kicsúszott az, hogy a "Jézuskától" van, tőle kapja -mire Zsófikám (teljesen jogosan) felháborodva mondta,- hogy ezt ők "csinálták"
    :)
    Helyesbítenem kellett abban a pillanatban (sajnos nem nagyon volt időm a válaszon gondolkozni) és csak annyit tudtam kinyögni, hogy ez az ajándék, valóban tőlük (tőlünk) van -szeretetünk jeléül- mert, mi ezzel tudunk besegíteni a Jézuskának, hogy mindenkinek jusson ajándék karácsonykor...
    Egyébként a lányoknak nem újdonság az ajándékozás (jótékonyság) mert rendszeresen segítünk, támogatjuk a rászorulókat...
    Szerintem nagyon fontos az, hogy otthon mit látnak a szülőktől, mert nem csak prédikálnunk kell nekik folyamatosan a jóságról, szeretetről, hanem példamutatóan viselkednünk, élnünk...
    Többször előfordult már az is, hogy féltve-őrzött játékaikból válogattak, és adták oda a rászoruló gyerekeknek!
    Ilyenkor (is) nagyon büszke tudok lenni önzetlen segítségükért...
    Talán az ikerségből adódóan is sokkal hamarabb (születésüktől fogva) megkellet tanulniuk osztozni a "másikkal", és nem csak rajtunk szülőkön, hanem a játékokon is nap, mint nap!
    Nálunk jön a Jézuska és hozza az ajándékot!!!
    :D
    Legnagyobb gondot nem is ez jelenti, hanem az, hogy mindenhol máshol a mikulás viszi...
    :(

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a választ!
    A Jézuskát kidumálni nálunk sem lesz nehéz szerintem, de a Mikulást jövőre mi is úgy csináljuk majd, mint Ti! CSAK EGYSZER JÖN! Nem 7-szer...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ügyesek vagytok! ez tényleg nagyon jó ötlet!! :-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails