2011. december 19., hétfő

SOLO

A fenti címmel nem párkapcsolati állapotomra, hanem az esténként oly gyakran előforduló, vidám családi programunkra utaltam.

Kezdhetném úgy is, hogy a vér nem válik vízzé, hiszen már pocaklakóként szívták lányaink magukba a kártyázás örömét.
Akkoriban a nagy hasamnak és álmatlan éjszakáimnak köszönhetően rengeteget römiztünk Gáborral, és miután a lányok megszülettek az éjszakázósnemalvós időnket is ezzel töltöttük.
Aztán ahogy nőttek, cseperedtek a lányok, egyre kevesebb alkalmunk nyílt esténként nyugodtan leülni, nemhogy kártyázni...
Persze a kártyázás nem szűnt meg teljesen, csak más formát öltött. Elsők között a memória kártya, majd ezt felváltva Fekete Péter jelent meg, tehát akadt bőven kártyázási lehetőség az életünkben, hogy nem olyan amit mi szeretnénk, az már másodlagos kérdés volt.

Aztán a gyakori gyerektársaságnak köszönhetően, még valamikor nyáron találkoztunk először az UNO kártyával, ami azontúl, hogy fejleszt, még szórakoztat is. Nem csoda, hogy a kedvencünk lett. Illetve, csak lett volna, ha van saját kártyánk. Az óvodakezdés, és az ilyenkor szokásos különfoglalkozások, hamarosan feledtették velünk estébe nyúló, hosszú kártyacsatáinkat. Nem unatkoztunk a korán sötétedő estéken sem, mert mindig találtunk magunknak valami szórakoztató elfoglaltságot. Igaz, amikor felnőttek számára cseppet sem vonzó hercegnős, vagy pónis társast vették elő a lányok, mert akadnak ilyenek is a rejtekadó polcok mélyén, hiába próbáltam eldugdosni, akkor akárhogy erőltetjük magunkat, számunkra az minden, csak nem szórakozás. Mondjuk, elég viccesen is fest Gábor, amikor Bell (a szépség és a szörnyeteg) bábujával tipeg a csillogó mezőkön, mert persze természetesen, mindenkinek saját mesehőse van. (nekem Hófehérke lett leosztva)
Észrevétlen repültek a napok, hónapok, egészen addig, amíg Mikulásunk egyik beszerzőkörútján, úgy gondolta, hogy az édességek mellé egy csomag kártyát is becsempész a csizmácskákba. Gondolkozott szegény elég sokat, mert megzavarta Őt is a kínálat bőség zavara. Hogy, hogy-nem úgy döntött, nem a hőn áhított kártyával, hanem a hozzá nagyon hasonlító testvérével, a SOLO-val lepi meg lányokat. Azt tudtam, hogy a Mikulás nagyon bölcs, de hogy milyen jó döntést hozott, azt csak a játékszabályok elolvasása és első SOLO partink lejátszása derült ki. Sokkal izgalmasabb, szórakoztatóbb, mint a már általunk ismert UNO.
Nagyon jó, hogy eljött végre az-az idő is, amikor a kártyázást a gyerekekkel már baráti körben is bátran vállalhatjuk, mindannyiunk örömére. Idővel, még talán füleim is megszokják, ha a lányaim szájából oly idegenül csengő szavakat hallom -zsugázunk egyet?

(kép a netről)

Erre a hétre, szólóban terveztem napi programjaimat, mert bár nagyon jól állok a karácsonyt illetőleg, szerettem volna még egy-két befejezetlen dolgomat elintézni, míg a lányok az oviban vannak. Nem is tudom miért nem lep meg, hogy meghiúsult tervem, hiszen már számítottam rá, és pár nappal későbbre is vártam...
-mert nálunk nincs karácsony betegség nélkül, az szentestére szokott várni, hiszen ezt a hagyományt tartjuk már 5 éve. Most egy héttel a vártnál korábban érkezett, és csak reménykedni tudok abban, hogy mire elérkezik a szenteste, addigra feledésbe merülnek az idei betegségek. Jelenleg egy orrhosszal (pirossággal) Luca vezet. Tegnap némi öniróniával el is nevezte magát Rudolfnak. Jó lenne, ha legalább az antibiotikumot megúsznák, csak valami szövődmény ne legyen belőle. Gondoltam legalább egy napig ágynyugalmat rendeltek el nekik, amit egyenlőre sikeresen is kiviteleztem, mert élvezik az ágyhoz-jött játékokat, arról nem is beszélve, hogy órákig kártyázni, még itt is lehet...

6 megjegyzés:

  1. Nekunkis volt gyerek korunkban Uno kartyant es rengeteget jatszodtunk vele,imadtuk azt a kartyat foleg mikor a jatekot vissza forditottuk vagy 4-net folvetettunk a masikkal vagy csereltunk masik kartyaival,legalabbis mi ugy jatszodtuk,imadtuk.Nem csodalom hogy a lanyok is szeretik.puszika

    VálaszTörlés
  2. Ó, szegénykéim, hát ti is??!!! Boró már múlt hét óta "recseg" (ez a rekedtség kifejezése nála:D), tegnaptól ugat, mint egy kutya, Kriszta pedig reggel lázasan ébredt, és most is majdnem 39-cel van végignyúlva az ágyon.
    Hátha mindannyian hamar meggyógyulnak, hogy a karácsonyt ne betegséggel töltsük!

    A Solo-t pedig a télen volt alkalmam játszani. Bizisten, vagy 8-an voltunk felnőttek, és alig tudtuk abbahagyni. Már alig várom, hogy 1-2 év múlva mi is játszhassuk a lányokkal!:)
    Puszit nektek, és ha nem jönnék (ami nagyonis valószínű:P), hát boldog ünnepeket nektek!:)

    VálaszTörlés
  3. Izabella! Nagyon vicces és egyben igazán izgalmas helyzeteket tudnak teremteni a lányok is... :)))

    sedith! Jobbulást nektek is, úgy látszik ez a karácsonyi betegeskedés elég sok gyerekes családot érint. Mára már úgy fogom fel az egészet, hogy legalább az ünnepekre meg gyógyulunk...
    Krisztával, már ti is simán tudnátok solozni,de az is lehet, hogy Borónak is menne! :)))
    Puszilunk benneteket!

    VálaszTörlés
  4. Mikor először hallottam nem is olyan régen, hogy valaki szeret solozni, értetlenül álltam. Megkérdeztem, akkor kiderült, hogy mi az. Látod vannak, akik nem tudják.:-) Te olyan szeretettel írsz róla, hogy elhatároztam bővebben is utána nézek, hogy kell játszani.
    Szépek a lányok!:-)

    VálaszTörlés
  5. Éva! Hasonlóan jártam az UNO-val és a SOLO-t is csak a véletlennek köszönhetjük, az volt közelebb a polcon...
    :)))

    VálaszTörlés
  6. Ezek nagyon jó játékok! :)
    Békés, boldog karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails