2010. október 5., kedd

Hűtőmágnes készítése gyerekkelKétségtelenül beköszöntött az ősz, kint esik az eső, beszorulva a fűtött házba, ideje valami elfoglaltságot találnunk csemetéink számára, akik egymás szekálása helyett, kreatív munkájukba vezetik le napi-feszültségüket.
Még hétvégi sétánk alkalmával sikerült begyűjtenünk két kosárnyi termést, amiben a vadak között a szelídgesztenyék is fellelhetők, makkok, mogyorók társaságában...

Nagy kihívást nem jelentett a lányoknak, mert a fúrógépet apjuk kezelte (mint mindig) nekik csak a pálcikák beillesztése, termések ragasztása, állatok, figurák kitalálása jutott.
Egy idő után már unalmasnak tűnt a sok gesztenyegyerek, és mivel volt bőven miből válogatni, eszembe jutott egy másik fajta felhasználása, átalakítása a termésnek.

A forma adott volt, változtatni nem kellett rajta, de tervem megvalósításához a laposabb aljúakból kellett kikeresnünk pár darabot.
Mire a lányok végeztek a válogatással, addigra én is előkészítettem a szükséges festéket, szivacsot, és megtettem minden festés előtti előkészületet.

Szokásos szivacsos megoldással festettünk, mert sokkal szebb felületet kapunk, mintha ecsetet használtunk volna...


Háromszor kellett átfestenünk a gesztenyét mire tökéletes fedettséget értünk el az akril festékkel.Gyors száradás után következett a munka nehezebbik, pepecselősebb része a lányok számára.
Míg én öntapadós matricából vagdostam ki a szemnek, szájnak való apró darabokat, addig ők kis körmükkel kapargatva szedegették, ragasztgatták a most már töknek álcázott gesztenyét.
A szemeket, szájakat fekete filctollal is meg lehet rajzolni!


A tökökre (gesztenyére) mágneslapból lett kivágva az alja, amit ragasztópisztollyal rögzítettem fel rájuk.
Hobbiboltokban többféle mágnes variációk kaphatók, mint a mágnes korongok, vagy lapok.


Ugyanezt elkészíthetjük, Kippkopp és Tipptopp variációkban is annyi különbséggel, hogy az arcuk részét kell ráfesteni a lapos gesztenyére, mert az pont a hátulján helyezkedik el...
-mozgó szemeket és mágnest ragasztunk rá, míg Tipptoppra mehet még egy kis "virág is" akár újságból kivágva...

Jó szórakozást, legalábbis nálunk az volt!

7 megjegyzés:

 1. Hu ha nagyon kreativak vagytok mint mindig,edesek lettek a kis dolgok,az eredmenyek.Ugyesek vagytok,pusizka

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ötlet, mi biztosan ki fogjuk próbálni! Köszi! :)

  VálaszTörlés
 3. Micsoda remek ötlet!!! Elismerésem!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon klassz ez a gesztenyetök! :)
  Ügyesek vagytok!

  VálaszTörlés
 5. Szia Móni, ismét egy remek ötlet! :) Nagyon jóóóóó!!! Már hiányoltam a "munkákat". :) Talán az ősz a legkreatívabb évszak, ő adja a legtöbb alapanyagot, amivel aztán kárpótol minket a vacak időjárásért. :) De persze ötlet nélkül (s TE nélküled) nem sokra mennénk vele... :P

  Puszi.
  Vivien

  VálaszTörlés
 6. Nekem is nagyon tetszik az ötlet! :) Ha lesz időm, unokahúgommal mi is készítünk ilyeneket!
  Nagyon sok ötletet találtam nálad, ha lesz gyerekem, majd innen merítek :), mivel nagyon készülök rá, hogy majd közösen kreatívkodunk.

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails