2010. november 10., szerda

Nagy hirtelen ennyi...

Nagyon eltűntem az utóbbi időben aminek oka leginkább Én voltam!
Nem tudtam írni, azaz írni tudtam volna, csak nem volt hozzá erőm, kedvem, hogy a gép elé üljek.
Tulajdonképpen az egész egy megfázással kezdődött, aminek a vége egy jó kis tüdőgyulladás lett, amit elég nehezen dolgoztam fel, így egy kis depresszió is társult hozzá.
Magamat okoltam mindenért, idegesebb, érzékenyebb voltam, nehezen viseltem az ágyban fekvést, és az olvasás se tudott örömet nyújtani ebben a fene-nagy szabadságomban...

A lányok életében is akadt két hét, amikor soha nem tapasztalt nyűgösségek, hisztik hatalmasodtak el rajtuk.
Legtöbbször már ébredés után, hol az egyik, hol a másik "zümmögéssel" kezdte a napot.
Folyamatosan piszkálták egymást, mintha azt tűzték volna ki napi-céljuknak, hogy ki tudja többször megbőgetni a másikat, úgy, hogy azt a lehető legjobb színészi képességekkel megáldott ember is szájtátva, csodálkozva hallgatta volna végig, mint leendő utánpótlást...
Komoly problémát okozott a reggeli ruhák kiválasztása is amit, nem csak az időjárásnak, hanem az alkalomhoz illőnek találtak, mert nem biztos, hogy szerencsés csili-vili ruhácskában csúszni mászni, az óvoda szőnyegén...
Ez a két hét háborúzás kemény küzdelem volt, de a csatát (azt-hiszem) egyenlőre megnyertük!

Egyébként, na nem-mintha vigasztalt volna, de utólag több anyukától hallottam hasonló hisztiket,
kiborulásokat, úgy látszik ez a gyerekek életében ilyen időszak volt, így telihold táján...

Természetesen nem ültünk itthon, folyamatosan jöttünk-mentünk, és nálunk is gyakran adták egymás kezébe a vendégek, barátok a kilincset.
Rengeteget játszottunk, rajzoltunk, készültek kézműves munkák is igaz, ezek egyenlőre saját célra, de ha eljön az ideje, mutatjuk őket!
Ez idő alatt sikerült a lányoknak tökélyre-fejleszteni, hercegnő rajzolási tudásukat, amit büszkén mutogatnak a hozzánk érkező betérőnek.
Biztosra veszem, hogy ezt a fajta tudásukat (is) a varázsműhelynek köszönhetik, ahová heti egy alkalommal csütörtökönként járnak.

A macskáink szépen nőnek, a rengeteg nyúzás ellenére is bújósak a lányokhoz, amit sokszor nem is értek, mert egy épeszű állatnak is lehetne annyi gógyija, hogy messzire elkerüli azt aki (játék) pónihátra ülteti, vagy egy kosárkába húzogatja a földön, vagy éppen a "gyönti-negyedórában"
mutatja ki a sokszor megdöbbentő szeretetét.
Állatvédőket megnyugtatok, nem bántalmazott, éheztetett állatokról van szó!
Egyébként az ajtó (kapu) nyitva áll előttük, ha akarnának bármikor leléphetnének, de ezek a cicák elégedettek sorsukkal, az állatparadicsommal.
Délelőtt 13 vadkacsát számoltam egyszerre a tóban, ők is veszekedtek, vagy csak ilyen hangosan pancsoltak?
- egy vadász, hogy örülne neki, ha a teraszról lőhetné ki a gyanútlan zsákmányt-no de mi ilyet nem teszünk, és egyébként se eszünk "családtagot"!

Egyébként egész hetem a takarítás, ünnepi készülődés jegyében zajlik.
Nevezhetném ezt már karácsonyi nagytakarításnak is, ami részben igaz is lenne, de voltaképpen a lányok születésnapja miatt kezdődik minden évben ez a korai takarító-hadjáratom amivel mindenkit az őrületbe kergetek.
Holnap lesznek az én nagylányaim 5 évesek és ezzel kezdetét veszi a több napig tartó ünnepségsorozat, ami nem csak itthon, de az óvodában is dupla megemlékezés, no meg torta.
Azt zárójelbe kellene megjegyeznem, hogy a szülinapi meghívókkal is az utolsó pillanatban sikerült elkészülnöm, amikor már ciki, és kínos is az érintett feleket egy fantasztikus buliba invitálni, pláne, hogy a különleges kivitelezése miatt is sokat szenvedtem és magamban megfogadtam, hogy ilyen hülyeséget még egyszer nem veszek a nyakamba, legyen az akármilyen születésnap.
Abban azért csak bízni tudok, hogy az érintettek is díjazni fogják erőfeszítéseimet, amit egy felejthetetlen napért tettem, mindannyiunk számára...

Javába sikerült elmerülnöm az ünnepi menü készítésében is, ami Márton napjához hűen, minden évben libából álló finomságokból áll!
Idén is elmaradhatatlan libamájas zsíros-kenyérrel nyitunk, a többi meg legyen meglepetés a vendégek számára...

Az biztos, hogy egy hadseregnek is elegendő libahájat tisztítottam és vágtam fel ma, (5kg) amit hamarosan sütök is, hogy vacsorára elkészüljön az ínycsiklandozó friss ropogós tepertő, amit friss kenyérrel és az elmaradhatatlan lila-hagymával fogok családom elé tálalni.

A lányok jelenleg alszanak.
Hogy honnan tudom?
Mert betegség, pontosabban köhögés miatt ma itthon-tartottam őket, hogy a nagy napra majdnem egészségesen élvezhessék az ünnepelteknek kijáró minden édes percét.

Közben, az előbb befutottak az asztalosok is (időzítésük tökéletes) hogy a lányokat legédesebb álmukból ébresszék fel, de sebaj, mert a felújított ágyuk is elkészült a többi bútorhoz hasonlóan.
Hogy miképp változott a szobájuk hangulata, hamarosan mutatok képeket, de előbb még a szerelési munkálatokat fejezzék csak be a "mesterek".

Azt soha nem szerettem, hogy minden munka egyszerre szakad a nyakamba, mégis évről évre ismétlődik a küzdelmem a szűkös határidőkkel...

Mivel már többször megszakítottam bejegyzésem írását, különböző technikai okokból, ami kimaradt gondolatmenetemből azon majd búsulok máskor, most nem, mert rohannom kell különben megég a tepertő és oda a vacsora...

8 megjegyzés:

  1. Orulok hogy vegre hallunk feloletek.Na anya jokor idoziteted te is a tudogyuladast en is egy hete vagy mar tobb is hogy megkaptam es itthon voltak nagyon betegen a lanyokkal.De jo hogy vegre helyre jottel,jo hogy azert a lanyok nem unatkoztak e svoltak vendegeitek es ti is setaltatok.Hat holnap nagy nap lesz akkor,mar koszontotem a lanyokat es meglepijuk is van nalunk,majd gyertek erte.Hat nehez lehetett latni a sok veszekedest a lanyoknal.DE azert ugyesek is a hercegno rajzolassal.Jo bulizast es varjuk a sok sok szulinapi beszamolos kepet es a beszamolot na meg az uj agyakat meg a szoba kepeit is.puszika

    VálaszTörlés
  2. Nos, Móni úgy látom előbb utóbb minden bloggert utolér az alkotói válság vagy mifene. Viszont tudom, hogy nem azért nem írtál, mert nem volt miről, hanem volt más dolgod épp elég.
    Várjuk a nagy napot mi is, fantasztikus vendéglátók vagytok úgyhogy tuti, hogy nem fog csalódni senki.
    Millió puszi

    Ági

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a kedves szavakat!

    Ági!

    Már most elfáradtam, pedig még bőven van tennivalóm...
    A tavalyi tombola helyett egy őrült ötletből adódóan ami pillanatnyi elmezavaromnak köszönhető, ötlöttem ki egy kis meglepetést a gyerekeknek, de ennek megvalósítására időre lenne szükségem, amiből jelenlegi állapotom szerint igen cudarul állok!
    Sebaj, addig nem csüggedek, amíg vannak előttem éjszakák és hajnalok, amikor egy kis lopott idő magamtól nem számít (a cél érdekében)

    Nagyon várom és kíváncsi vagyok a buli azon részére, ami sikere nem rajtam múlik...

    Puszilunk benneteket, és várunk nagyon!

    VálaszTörlés
  4. nomen est omen? :) a Lucák novemberiek? Na igen nekünk ezek szerint novembertől Újévig tart a hacacáré, ha a névnapot és a Télapót is beleszámítjuk :)

    Kitartás, utólag már bagatell lesz az egész és ha lesz időd legalább fotó riprtok erejéig várok az élmény beszámolókat :)
    Aztán...ki tudja, lehet,hogy Edelényben is összefutunk :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Zsófi és Luca!

    Ezúton kívánok Nektek így ismeretlenül is nagyon boldog születésnapot! Kívánom Nektek, hogy életetek legyen mindig olyan felhőtlenül boldog és kiegyensúlyozott, mint az elmúlt öt évetekben volt, és éljetek mindig akkora szeretetben, mint amit a Szüleitek adnak Nektek! Betegség, szomorúság kerüljön el Benneteket!

    Szeretettel:

    Vivien

    VálaszTörlés
  6. Először is nagyon boldog szülinapot a lányoknak!
    Másodszor: tényleg rég írtál már! Hiányoztál is! Na meg az ötleteid! Ezért is várom a szülinapi parti leírásodat....lopnék ötleteket... :)
    Nem tudom, mi van mostanában a gyerkőcökkel, de bevallom, kicsit megnyugvással tölt el, hogy nem csak nálunk van bolondokháza mostanában! Nálunk is mindenen össze tudnak veszni a lányok, és persze mindig "nagyon fontos" dolgokon... Csak Én nem bírom úgy a strapát, ahogy Te! Mi a titkod???

    VálaszTörlés
  7. Remélem is hogy mielőbb leírod Móni milyen bulit kerekítettél a lányoknak, mert nem volt mindennapi az biztos. A második felvonás ugyan ismerős volt, de így is imádni való, az első rész viszont mennyei, édes és gyönyörű! A többit rá bízom, de szerintem én is írok róla amint oda jutok.

    VálaszTörlés
  8. Szia Móni,
    nagyon szeretem a blogodat, ezért megajándékozlak egy kreatív blogger díjjal. Hogy mit kezdesz vele, azt Rád bízom, az ajánlás ezt tartalmazza:

    "A díjjal kapcsolatban néhány a szabály:

    1. Köszönd meg, akitől kaptad.
    2. Tedd ki a logót a blogra.
    3. Linkeld be, akitől kaptad.
    4. Add tovább további 7 blogosnak.
    5. Linkeld be őket.
    6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
    7. Árulj el magadról 7 dolgot."

    Egyik pont sem kötelező:-)

    Én itt írtam Rólad: http://mikellababanak.hu/egyeb/kreativ-blogger-dij

    További sok sikert!

    Heni

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails