2011. március 24., csütörtök

Gurigából tojások, húsvétra...



Mostanában egyik kedvenc foglalatosságom a gurigák újrahasznosítása, amikről már korábban is beszámoltam itt és itt, no meg itt, -ha már a húsvétnál tartunk.
Most, hogy lassan de biztosan közeledünk a húsvét felé, két elképzelésem sikerült valóra váltani, pár óra alatt...
-ezekkel a dekorációnkat tehetjük vidámabbá a várakozás mindennapjait, amibe kicsik és nagyok egyaránt közösen készülhetnek (némi szülői segédlettel) az ünnepekre.

A munkamenetről most nem sokat írok, mert már megtettem korábban, de ismétlésképpen azért a ragasztópisztoly és akrilfestéket megemlíteném, mert az utóbbi nagyon jó alapot ad a gurigákon lévő feliratok befedéséhez, mellesleg egy keményebb réteggel könnyebben alakíthatjuk ki a tojások formáját, ujjbegyünkkel finoman formázva, hajtogatva.

A megszáradt "tojásokat" miután formára hajtogattam ollóval lyukasztottam és fűztem fel szalagokra, amiket előzetesen elkészítettem.
A szalagokat (20 cm) a tojások belsejéből fűztem át, így könnyebben, gyorsabban haladt a munka.


Az ajtódíszhez, már adva voltak a maradék "tojások" így azokat már csak egy ragasztópisztollyal kellett rögzíteni egymáshoz,
-tetején egy szélesebb gurigából készült nyuszi kapott helyet, aminek a füleit is gurigából készítettem- ilyen egyszerűen és gyorsan bárki elkészítheti ezt a nagyon mutatós ajtódíszt, saját igényének, ízlésének megfelelően.

A mi ajtódíszünk belülről is remekül mutat, így egyszerre kül és beltéren is funkcionál, a délutáni napsugarak szivárványos játékával.


Kellemes időtöltést és jó munkát mindenkinek!
:)

6 megjegyzés:

  1. Elkészült az újabb remekmű! Szépek nagyon ezek a vidám színek, mindig nagyon jókat találsz ki. Ez sem a hagyományos húsvéti tojás dekoráció :)
    Pussz

    VálaszTörlés
  2. Szia Krisz!

    Úgy látszik, nagyon pihent vagyok!
    :)
    Az biztos, hogy nem mindennapi desing!
    :D

    VálaszTörlés
  3. Vidamak, aranyosak , otletesek, es jatekosak!Nagyon jol mutat!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon otletesek avgytok mint mindig mostmar ertem miert tuntok el mindig annyi idore ,mindig tevekenykedtek es ugykodtok valamin,de azert jol vagytok? puszika

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hova írjam,
    ide
    annyi jó szót kaptam Tőled, picit szeretném viszonozni, ezzel is

    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  6. Ágnes!

    Köszönöm szépen!
    Nagyon feldobja a reggeleinket a korai napsütésben szikrázó barkaágon lógó tojások látványa.
    :)

    Izabella!

    Nem tűntünk el, csak kissé megszaporodott az itthoni munkánk, így nem mindig van időm géphez ülni, pedig lenne miről írnom, amit reményeim szerint hamarosan pótolni is tudok!
    :)

    Katalin!

    Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám!
    :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails