2013. február 14., csütörtök

Szív-ügyek

Lenne nekem ez a szuper barátnőm, akiről már írtam, hogy a csipkéket kaptam. Igen ám, de a rengeteg gyönyörűség között, több zsáknyi pamut-fonal, anyag és bőr darabok, milliónyi gombok is voltak. Konkrétan annyi, hogy egy kisebb rőfösboltot megtölthetne újdonsült raktárkészletem.
Ennek a rengeteg kincsnek, nem csak megfelelő helyet kellett találnom, hanem a mielőbbi felhasználásán, újrahasznosításán is el kellett gondolkodnom. A bőség zavarában, bevallom először elvesztem, mert mindent szerettem volna egyszerre csinálni, kézbe venni, tapogatni, megfogdosni, és várni, hogy jöjjön az ihlet...
Jött is, de nem saját kútfejemből, hanem a lányaiméból, akik a fonalaknál ragadtak le.
Mivel az első remekművem egy külön posztot érdemel erről ígérem, hogy holnap írok, annyit viszont előzetesen elárulhatok, átestem a tűzkeresztségen: megrendelésre -kötöttem.

Mikor a múlthét elején a lányok felvetették, hogy apjuknak szeretnének születésnapi ajándékot készíteni. Olyasmire gondoltam, ami egy szem előtt-lévő kedves  lakásdekoráció. Ami mindnyájunkat emlékeztet majd a jeles napra.
Így készültek ezek a kedves és nagyon egyszerű szívecskék, szinte pár perc alatt...

Az alapja mindegyiknek kartondobozból lett kivágva egy rétegben, kivéve a nagy szívet, mert az négy réteget kapott a tökéletes tartás miatt. Próbáltuk 1 rétegben is, de a fonal összekapta a kartont, így bontanunk, újraterveznünk kellett az egészet, amit bevallok, utólag egy cseppet sem bántunk...
Elkészítése, tényleg végtelenül egyszerű, mert a kivágott alapra, "csak" rá-kell tekergetni a fonalat, úgy, hogy mindenhol megfelelően takarja, majd a végén egy pöttynyi ragasztóval rögzíteni...
A lányok nagyon élvezték, alig bírták abbahagyni a sorozatgyártást.

Egyenlőre piros, fehér és krém színekben készültek, de már megkezdődtek az előkészületek a további dekorációkhoz is, ami alkalomtól független,  -tarkabarka lesz.


Csak semmi pánik, mi csak a szíveket készítettük, a kötés nem az én érdemem.
Egy befejezetlen pulcsi ujja adta az alapötletet, amit a fonalak között találtam.
Lebontani nem lett volna szívem, így ebben a formában újrahasznosítottuk, csak egy megfelelő váza kellett hozzá.
Üresen sem állhatott, így a félretett, használhatatlan ecsetekből rögtönöztünk egy csokorra valót.
Ilyenkor azért titokban megveregetem a vállam, hogy ezek az elhasznált ecsetek nem a kukában landoltak, már régen...

Emlékeztek még ezekre a gombokra?
A lányok ragaszkodtak hozzá, mert ez is "tekergetve" van. Szívem szerint más gombokkal díszítettem volna, de a munkájukat és a végeredményt nem akartam befolyásolni. Ebben a projektben én csak segédmunkás voltam...
Fizetés még nem volt, majd lesz hamarosan...
-gondolom, mert titokzatosan érdeklődtek, hogy vajon az apjuk is tudja használni a ragasztópisztolyt?


8 megjegyzés:

  1. Móni,
    nagyon ötletes(ek) vagytok, mint mindig!Élvezettel olvasom bejegyzéseidet.Ó, ezek a gombok!NAná, hogy emlékszem rájuk, még egy-két ágynemű van a birtokomban, amelyek így "gombolódnak".
    Nagyon fini volt a fánk, köszönöm! Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi!

      Mikor a lányoknak meséltem a gombokról, nem akarták elhinni, azt hitték viccelek...
      Egyébként ezek is a barátnőmtől kapott készletből vannak, aminek nagyon örültem, sejtheted, pár évig kitart majd az ellátmány...
      (mondjuk, ha így folytatom tovább, akkor nem biztos)
      :D

      Örülök, hogy ízlett a fánk, tegnap egész délelőtt azt sütöttem.
      Összesen 296 db-ot!
      A rekordomat viszont még így sem sikerült megdöntenem.
      :)))

      Törlés
  2. Nekem a nagy szív a kedvencem!!! Szerintem a lányok jól választottak hozzá gombokat:-)))) A héten voltunk a gyerekkori iskolámban iskola kóstolón. Az egyik osztály "kis művészképző" lesz. Hivatalosan persze csak zenei, de az osztályfőnökök képzőművészeti fejlesztést,drámapedagógiát, néptáncot is fognak csöpögtetni a zenei képzés mellett a gyerekeknek. Rögtön a lányok jutottak eszembe. Nekik biztosan tetszene:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örs abba a suliba fog járni, ahová te is jártál, melyikbe?
      :)))
      Kemény dió a megfelelő iskola kiválasztása...- nekünk nagy mázlink van, mert két fantasztikus tanítónénit kaptunk, és napközis tanárokat.



      Törlés
  3. Hát igen, Te (Ti) mindig valami klassz alkotást készítesz bármiből!
    Nagyon szép lett minden! Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Annyira jó, hogy minden apróságból ilyen gyönyörűségeket csinálsz. Egyszer egy hétre ittfelejtenélek nálunk egy nagy zsák mindenfélével. De jó lenne hazajönni utána... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dius!
      :)))
      Enni, inni legyen!
      ;)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails