2013. szeptember 6., péntek

Szintén zenész

Már ami az iskolakezdést illeti, annak minden örömével és gondjával találkoztunk az első héten.
Nem panaszkodom, mert szerencsére több pozitívumot tapasztaltunk, mint negatívumot az új oktatási rendszerben.
/kéretik ezért nem megköveztetni/
Gondolom ez részben annak is köszönhető, hogy az iskolánkat egy tapasztalt és nagyon talpraesett igazgatónő vezeti.
Azt nem mondom, hogy a tankönyvek hiánytalanul megérkeztek az első napra, de az a minimális hiány természetismeret még elnézhető.
Az órarendünk se állt még teljesen össze, legalábbis a mai napig tudtuk csak a heti tanórákat, de gondolom ez is, mint tavaly, már a második hétre teljesen összeáll.
Mivel eddig is napközisek voltak a lányok, nálunk a négyig való bennmaradás se sok vizet zavar, péntekenként meg egyébként is ebéd után elhozzuk őket.
Talán legnagyobb változást az idei évben a napközis tanárok okozták. Sokat remegtünk értük nyáron, no meg az utolsó augusztusi napokban, mert nagyon szerettük mind a kettőt, nem szívesen váltunk volna meg tőlük.
Itt ért az első olyan sokk, amivel hétfőn reggel szembesültünk. Zsófikámék napközis tanára maradt, míg Lucámé egy másik osztályt kapott. Luca osztályát a napközi idejére szétosztották. Szerencsére választhattak a gyerekek, így számunkra ez is jó véget ért...

A lányok lelkesedése a tavalyi iskolakezdéshez képest töretlen, boldogan szívják magukba az új tudást. Mind a ketten arra "gyúrnak" hogy idén is megkaphassák az oklevelet, a kitűnő bizonyítványért. Luca már most megtanulta azt a verset, amit majd csak hétfőn kellene felmondaniuk, mert így, plusz piros-pontot kaphat...
-tehát, ez nem rossz kezdés.

Zsófi sikeresen megfázott, így ma már betegen ment iskolába. Az a fránya szél mindennek az oka, na meg a gyerek szeleburdisága...
-mert hiába volt felöltöztetve a kisasszony, a nagy rohangálásba az udvaron kimelegedett és levetkőzött. Így nem is csoda, hogy megfázott.

Nem csak ezért haragszom ám a szélre!
Viharos erejével alaposan megtépázta a kertben lévő ősfűzfákat, majd mint aki nem elégedett tettével, az egyiket hatalmas robajjal derékba, ketté is törte.
A favágók, csak 2 hét múlva tudnak kijönni, addig minden nap ez a szomorú látvány fogad majd...

Nem véletlen a mondás:
Minden kezdet nehéz.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, hogy ilyen lelkesek a lányok!
    A fának pedig "jobbulást" :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a kertetek. A lánykáknak pedig sok sikert a sulihoz, remélem nem múlik a lelkesedésük!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails