2015. március 10., kedd

Nem biztos, hogy a tudás olyan jó...

Rá kellett jönnöm, hogy jobb ha nem kérdezem meg lányaimat, mit gondolnak rólam, mint anyjukról. Nem  is biztos, hogy kellene tudnom, min kellene változtatnom. Minden úgy jó, ahogy van!  Na, jó! Félévente talán szóba hozhatom a témát, saját megnyugtatásom érdekében, hátha időközben változtatnak meglátásaikon...
Történt ugyanis, hogy mint jó fejnek tűnő anyuka, legcudarabb pillanatomban rákérdeztem a lányoknál, mi lenne az, amit szívesen megváltoztatnának rajtam. Legyen az bármi,-akármi!
Tényleg rossz passzban voltam, tele lelkiismeret-furdalással, ezért gondoltam, jobb, ha tiszta vizet töltünk a pohárba és tisztázunk mindent esetleges félreértést, mielőtt bárki is sérülne, a vélt  vagy valós sérelmeiben.
Bevallom, teljesen más reagálásokat vártam, konkrét c@ranyaságom megerősítésében. Ez is bizonyítja, hogy jobb ha előre nem gondolunk semmilyen negatív kritikát magunkról ami fent említett negatív önkritika érzete felé sodor. Teljesen másképp éljük meg anyaként a legrosszabb napjainkat is, mint azt a gyerekek érzékelik, látják... Mi istennők vagyunk és azok is maradunk, legfeljebb, apróbb hiányosságokkal.
Ezen, ominózus beszélgetésünk alkalmával derült az ki, hogy legnagyobb hiányosságom abban rejlik, miszerint túlságosan szigorú vagyok. No, nem Zsófival és Lucával, hanem a családtagként kezelt háziállatokkal. A lányok szerint az tök jó lenne, illetve, akkor lennék a legjobb anya, ha egy asztalnál ebédelhetnének, vacsorázhatnának az állatokkal.
Rajtam ez nem múlik, mert szívesen megterítek nekik a bejárati ajtó elé, felőlem ehetnek a kutyával és a macskákkal is de, nem egészen ilyen felállás az elképzelésük.
Vállalom magam. Amennyiben ezen múlik, ám legyen. A lelkiismeretem viszont tiszta...
-minden tőlem telhetőt megteszek, viszont az aztalhoz "csak" kétlábúak ülhetnek.
Most majd retteghetek, mi lesz akkor, ha megérkeznek a futó kacsáink...
-szárnyasok is kíméljenek!
 Kivéve, ha sültek!

Naná, hogy a konyhában a legjobb...
-tanulni!
Chanelt fedőnevén:Sanyi, becézve Sanyika is nagyon érdekli a matek házi... -komoly segítsége akadt Lucának


2 megjegyzés:

  1. Mi lesz ebből? ... Macskakaparás? :)

    VálaszTörlés
  2. Abba a szép kertbe beengeded a futónépet? Nem tesznek kárt?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails