2010. augusztus 16., hétfő

Más kép,- másképp, de ez is balatoni...jövünk, megyünk...


mosóteknő és (vagy) térdvédő...


felülnézetből (galériáról) a nappalink
Hétvégénket Zamárdiban töltöttük, egy kicsit másképp, mint az eddig megszokott balatoni napokat.
Az idén már több ízben is volt szerencsénk több kevesebb időt a Balaton déli partján tölteni, ám ez a mostani, nem "tipikusnak" nevezhető.
Mivel nem sikerült a "régi" jól-bevállt helyen szállást kapnunk, ezért gyors ügyintézésbe kezdtem és -aki keres talál alapon- megtaláltam a tökéletes szálláshelyet is.
Nem az a tipikus balatoni nyaralóház fíling, ahol még késő este is "bulihangulat" van, és egymás hegyén, hátán sorakoznak a gumimatracokra dobált karúszók, és úszógumik, a pár méterre levő pingpongasztaltól, de mégis a víztől kb 5 perc távolságra egy teljesen más világba csöppent az ember.
Ez a kis lovas üdülőfalu, a nádtetős-parasztházak hamisítatlan hangulatával, berendezésével, hűs szobáival, nyújtották számunkra a párnapos kikapcsolódás lehetőségét.
Ebben a környezetben még szép, hogy jó-párszor elénekeltük, a lányok egyik kedvenc nótáját, amit az alma gyerek együttes feldolgozásában ismertek, és szerettek meg,
- nád a házam teteje- kezdetű, örökzöld "slágerüket"...
Újdonsült biciklijeikkel a lányok, éles kontrasztot alkottak a régies utcákon, padok mellett megpihenve, de még a piacon, portékáit kínálgató árusok között is.

Ezen a hétvégén egyik végletből a másikba csöppentünk...
Míg egyik pillanatban a Balatonban pancsoltunk gumimatracunkon, a következőben már lóhátra pattanva rótták köreiket a lányok, majd ismételten a vízhez közeli étteremben asszisztálhattunk malacsütésben, (ami ismerősünk esti-születésnapjára készült) de ugyanilyen ellentétes volt az árnyas fák között lévő szomszédos kalandparkot kipróbálni, majd ismételten a hűsítő vízben megpihenni...
Svédasztalos reggelivel kezdtük napjainkat, de az elmaradhatatlan, sült-hal, lángos, palacsinta, fagyi se maradhattak le a repertoárról (na, meg a sült malac, aminek a füléért kisebb harcok folytak)(jó) pár órával később...


Reggeltől folyamatos mozgásban voltunk, szerencsésen kihasználva a napsütéses órák számát, alaposan kipancsoltuk magunkat, hogy feltöltődve folytassuk az idei nyár még hátralévő napjait.


Saját vízi-csúszdánk van! (csak sokat "fogyaszt")
:)

Luca (ő)szerénysége
Zsófikám a vízipók

A lovaglással töltött több mint egy óra alatt gyomrom ökölbe szorulva, és a fényképezőbe kapaszkodva némán töltöttem, miközben a lányok épségéért aggódtam...
-hamarosan a gerincvédő is előkerült!
:)
Soha nem fogom tudni megszokni (megszeretni) a lovaglást, de nem tudom teljesen kiiktatni az életükből sem...


Luca addig is kutyázott, de a szúnyogok se kímélték...A kalandparkért se kellett messzire mennünk, csak a szomszédba...
Az első percek mindannyiunknak a nevetésről szóltak, édesek voltak a lányok a nagy gombafejükkel, ahogy küzdötték át magukat, különböző nehézségű akadályokon a több kilós karabinerekkel...


egy kis "édes"szenvedésmajd pózolás...
koncentrálás
Falra másztak!
-lehet hogy miattunk (tőlünk)

a háttérbe, azért én is ott voltam, még-ha, csak ez a két kép készült is rólam!
:)

6 megjegyzés:

 1. Nagyon hangulatosak a képek!

  Mónika, te pedig kifejezetten emlékeztetsz a kedvenc színésznőmre! :) (Julie Delpy)

  VálaszTörlés
 2. Párizsból is üdítő volt olvasni soraidat és nézni a képeket, főleg, hogy itt nincs kifejezetten nyári idő, így ma vettünk három kabátot a lányoknak!!! Ettől persze még ugyanúgy szeretnivaló a város, csak éppen nyirkos..
  A kalandparkos csöves képek ismerősek (ez most ugyanaz volt, ahol mi is jártunk vagy egy másik?)
  A szállás pedig tökéletes, majd kérem a címet, elérhetőséget.
  Hamarosan találkozunk, ja és gratulálok a tündéreknek a két kerekezéshez. (by the way..megvan nektek a Tündér biciklin című könyv Berg Judittól?

  Bisou,

  Ági

  VálaszTörlés
 3. Lepkevár!

  Köszönöm, bár én jómagam, nem látom a hasonlóságot!


  Ági!

  Nincs meg (bevallom,eddig nem is hallottam még róla)
  Kalandparkba, Zamárdiba voltunk!
  :)

  A rossz időtöket nagyon sajnálom, de szívesen vásárolgatnék én is Párizsba kabátot...
  :)))

  VálaszTörlés
 4. De kellemes balatoni napjaitok voltak ismét:)A szállás nagyon jó választás.Tetszik!

  A képek nagyon üdék:)))Szívesen bele csobbannék a Balcsiba én is:)...régi emlékeket idézve,lángost eszegetve:)...hmm...

  Mónika,igazán csinos vagy a képeken!!:)

  Puszi,
  Timi

  VálaszTörlés
 5. Hu de klasz hetvegetek volt,klasz helyeken jartatok,jol ereztetek magatokat.
  Klasz lehetett a kaland park es tenyleg sok kalandot nyujtott a lanyok szamara.Edesek a csajok ahogy furodnek,matracoznak,meg a kutyas foto is,lattom imadjak a lovaglast is,anya nem tudod kitorolni az eletukbol a lovaglast mert latszik hogy nagyon szeretik.
  Imadni valoak a lanyok es nagyon csodalunk titeket hogy ti igy kitudjatok hasznalni a nyarat ,folyton klasz kalandokat csinaltok es jol erzitek magatokat,na de csodalunk hogy ilyen kalandos eletetek van a csoda szep lanyokkal.pusizka

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok,

  még mindig csak a képek megnézéséig jutottam el, de azok nagyon, de nagyon édesek! Lányok teljesen kivirultak a víztől, ha jól látom, igazi halacskák. :)

  Remélem, hamarosan odáig is eljutok, hogy a szöveget is végigolvassam...

  Puszi.
  Vivien

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails