2010. szeptember 22., szerda

Felkészülni, vigyázz, kész?


Ma már úgy tűnik semmi nem tántoríthat el az utazás lehetőségétől, még az a két bárányhimlős csoporttárs se az oviból, akik lehet, hogy minket is megfertőztek és a lányokban egy időztet bomba ketyeg.
Bevallom mióta felmerült a fertőzés veszélye, naponta többször ellenőrzöm a lányok testét, keresve kutatva az árulkodó pöttyök után, de szerencsére ezidáig semmit nem találtam.
Minél jobban közeledett az utolsó (indulás előtti) nap annál aggodalmasabb lettem, mert évek óta jól működik nálunk a reprodukált betegség, amit jeles ünnepnapokra, és utazásokra tartogatnak a lányok.
Már egy hete Lucával vagyok itthon ezért ő lett az én jobb-kezem, aki nagy szakértelemmel segített a főzéseknél és a különböző háztartási munkákban, bár a vasalásról lebeszélnem nehezebb feladat volt, mint szórakoztatóvá tenni számára a hétköznapokat...

Végre elérkezett ez a nap is, amikor ráhangolódtunk az előttünk álló utazásra, készülődésre.
Már a reggel is teljesen másképp, zökkenőmentesen kezdődött, mintha a lányok is éreznék azt a bizsergető érzést, amit egy-egy utazás előtti (utolsó) napon készülünk a nagy útra, izgalommal,és tele várakozással élünk meg.

Elkészült a listám is amit utazások előtt szoktam készíteni magamnak, összegyűjtve, felsorolva, fontos, nélkülözhetetlen dolgokat, amikhez még egy fél patika is társul, biztos, ami biztos alapon...
Rendszerint a csomagolás végeztével, Gábor kiakad az általam felhalmozottak láttán, de szerencsére nem súlyhatár alapján kell szelektálnom a hajszárító, olvasnivaló könyvek, játékok, és egyéb mellékesen használaton kívül maradó tárgyak között, de jó (biztonságot ad) ha velünk vannak.

Luca lelkesen segédkezett akkor is amikor a szekrényük előtt tanácstalanul álltam, és próbáltam fejbe (mielőtt kipakoltam volna a fél szekrényt) összeválogatni az egymáshoz illő ruhadarabokat, mire drága kislányom sorba kezdte előszedegetni az "ünneplő" ruhákat, fodros kis-szoknyákat, ami nélkül szóba se jöhet egy hosszabb erdélyi túra az én (majdnem) 5 évesem szerint.
Ma még kompromisszumokra is hajlandó voltam, így kerülhetett be a bőröndbe, tervezettnél is több szoknya, a nadrágok mellé...

Azért kíváncsi vagyok arra is, hogy a kora esti fekvés (a lányoknak) is ilyen gördülékenyen fog menni?

7 megjegyzés:

  1. Hu ha csajok es anya mar csomagoltok es keszultok a nagy utra de izgalmas.De jo hogy ujra talakoztok Edithekkel,Boro es Krisztaval.Irigykedunk.
    Remelem nagyon jol fogjatok erezni magatokat es nagyon jo idot fogtok ki,na es drukolok hogy a csajok nehogy elkapjak a himlot az ut alatt.
    Nagyon szerencses utat kivanunk es legyetek jok,erezetek jol magatokat.Varunk vissza nagyon is

    VálaszTörlés
  2. Ne félj, nem lesz semmi baj, betegség! Jól fogjátok érezni magatokat, sok élménnyel lesztek ismét gazdagabbak, és ha itthon vagytok újra, akkor elmeséled, mit láttatok, hol jártatok, és hova érdemes elmennie a kedves (vagy éppen nem mindig kedves) olvasónak. :) Rendben?

    Érezzétek nagyon jól magatokat, vigyázzatok az úton és várlak vissza a beszámolóddal! :)

    Puszi.
    Vivien

    VálaszTörlés
  3. Lányok, köszönöm a kedves szavakat!
    Képes tudósítás élőben Erdélyből, biztosan lesz!

    :)

    puszillak benneteket,
    Móni

    VálaszTörlés
  4. Jó utat Móni! Gábor vezessen óvatosan. Furcsa, hogy nem tartunk most veletek, de hát ez az iskola miatt fel sem merülhetett bennünk.
    Várjuk kíváncsian a képes, írásos beszámolót. Csókoltatjuk Juditkát, Lajost, a szomszédokat és egész Erdélyt!

    Ölel,

    Ági meg a többiek

    VálaszTörlés
  5. Ági!

    Nekünk is furcsa lesz nélkületek! A lányok fájó szívvel vették tudomásul, hogy nem tartotok velünk, de lélekben biztosan sokat gondolunk rátok, elevenítjük fel a közösen töltött erdélyi napokat!
    Tehát, ha gyakran csuklotok, akkor tudd ki az aki(k) emleget(nek) benneteket!

    Az úttól kicsit tartok, de bízok benne, hogy szerencsésen megérkezünk!

    puszilunk benneteket,
    Móni

    VálaszTörlés
  6. Jó utat és érezzétek jól magatokat!
    Kicsit (nagyon) irigykedem...

    VálaszTörlés
  7. De jó volt olvasni soraid!Mert a mondatok között érezhető az izgalom,a felfokozódott utazás előtti vágy:))De jó,de jó!

    Drukkolok,hogy a lányok betegség mentesek legyenek.És azt is remélem,hogy fölöslegesen cipelitek magatokkal a fél gyógyszertárat.Ahogy én is teszem mindig!:))

    Jó utat,vigyázzatok magatokra!
    Várom az Élőben Erdélyből című jelentést:))Képekkel
    És ha nem veszed tolakodásnak akkor várunk titeket is sok szeretettel!!

    Puszillak,
    Timi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails