2011. augusztus 4., csütörtök

Kire ütött ez a gyerek?

mostanában egyre gyakrabban teszem fel ezt a kérdést, ha lányaim szóba-hozzák a kreatívkodást...
-és, hogy szóba-hozzák minden nap, az biztos!
Évek óta szívesen ülök le a gyerekek mellé és alkotunk közösen, hiszen számomra is kikapcsolódást nyújt a kézműveskedés. Most is örömöt nyújt, de nem megy minden parancsszóra...
Úgy látszik mostanában besokalltam a mindennapos alkotásba és tegnap (először) nem ajánlottam fel "unaloműzőnek" a rövidtávon sikert-hozó munkálatokat.
Bármit, még az elmaradt házimunkáimat is beleértve, sokkal szívesebben csináltam volna, csak ne kelljen leülnünk a szokásos IKEA-s asztalhoz és felügyelnem a lányok munkáját.
Persze, ha az ember lánya hozzászoktatja a gyerekeit a közös munkákhoz, akkor ne várja el tőlük azt, hogy a lányok kreativitása kimerül holmi rajzolásban, mert rajzolni bárhol, bármikor tudnak.
Lányaim számára, szerintem olyan lehetek, mint egy feneketlen kút, aki soha nem fogy ki az ötletekből, mert mindenre talál megoldást...
-ezek után, hogy mondhatnám nekik azt, hogy nincs ötletem, se kedvem alkotni, a legnagyobb kreativitás amit tőlem várhatnak az a terasz átrendezése lenne, de még ettől is szívesebben csak ülnék, és néznék ki a fejemből.

Ekkora lelkesedéssel, hagytam amint Lucám kipakolja a rajzolós, festős könyveinket, hogy ötletet merítsünk melyik technikát válasszuk magunknak...
A végén egy teljesen más irányba "mentünk" el, képmontázst készítettünk, ami fantasztikusra sikeredett, és még én is élveztem.
Azt, hogy több mint két óra repült el észrevétlenül amit rajzolással, vágással, ragasztással töltöttek, már csak akkor vettem észre, mikor elgémberedett lábakkal felálltam az asztaluk mellől.


Az est hátralévő részében boldog, mosolygós lányokat láttam magam előtt, akik büszkén mutogatták, gyönyörködtek saját kezük által készített műveikben.
Már csak megfelelő képkeretet kell találnom számukra, hogy méltó helyükre kerülhessenek.

A madártollak, még a húsvétra vásárolt készletünkből maradtak meg, ugyanúgy mit a többi évek óta rakosgatott színes-papír és gyöngykupac, amiből kiválogatásra kerültek a lepkék...

Ma pónikat fogunk gyártani, elképzelhetitek milyen színekben!
:)

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jók és vidámak a képek. Ügyesek a leányok!

    VálaszTörlés
  2. Írjam, hogy megint csak ámulok és bámulok???:)
    nagyon jók lettek..
    ezt az ötletet is elraktározom, addig amíg be nem szerzek pár madártollat:)
    Bogi lóimádó, úgyhogy ez a téma neki is bejönne..

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails