2012. február 17., péntek

Egy kávét?

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Tulajdonképpen, az egész gondolatmenet még valamikor tavaly év végén kezdődött, majd egy huszárvágással teljesen más irányba csapott át. Akkor még nem tudtam, amit azóta már tudok, hogy komoly gondban vagyunk az idővel...
- úgy is, de most nem a rohanó kevésanapihuszonnégyóra  időre, hanem óra szempontjából, a pontos-időre gondoltam...
Eddig is akadt régi óra a házban, de különböző okok miatt nem használtuk, mert -vagy iszonyú hangos és nem tudjuk megszokni, hogy fél vagy negyed? már nem is emlékszem óránként gongat, vagy nemes egyszerűséggel, elfelejtjük felhúzni.
Jó, mondjuk erre jobban is odalehetne figyelni, de minek, mikor nagyon jól működött eddig életünk, az egyetlen, házban megtalálható, hivatalosan is funkcionáló órával, ami a mikrosütőbe van beépítve, plusz a mobilok és húzogatni se kell nap, mint nap. Talán azért mert öregszünk az évek során, egyre kényelmesebbek lettünk, de bizony már, ha tudni akartam a pontos-időt, és a telefonomat se cipeltem magammal lépten-nyomon,  akkor mereszthettem a szemem, fókuszálhattam a konyhai  micro órára, azt bizonyos fázisidő eltelte után tudtam csak leolvasni, vagy ha ez nem ment, akkor viszont kénytelen voltam felállni, odamenni és közelebbről szemrevételezni, hogy mennyi is az annyi.  Ezzel a dologgal szerencsére nem voltam egyedül, így minden támogatást segítséget megkaptam ahhoz, hogy vágyaim óráját elkészíthessem, ami hozzánk tartozik, nem túl hivalkodó, szerényen beleolvad a környezetébe...
Kedvemre élhettem ki vágyam, szárnyalhatott a fantáziám, mire megalkottam AZ ÓRÁt.
Na, nem ezt, mert annak hamar lába kélt, hála jó szívemnek barátnőmnek, így még egy kép, nem sok, annyi-se maradt meg belőle, az utókor számára... Nem tétlenkedtem sokáig, mikor azon vettem észre magam, hogy rutinróka megint dolgozik bennem, talán a kávé miatt túlpörögtem. Sorozatgyártásba biztos, hogy nem kezdek, mert tisztára hamupipőke fílingje volt az egésznek, miközben válogattam a kávészemetet, akarom írni, kávészemeket.
Egyébként munkám során tudatosult bennem, hogy miféle válogatott kávészemekről készülnek is a reklámok?- mert bizony ezt max csak én válogathattam, más biztos, hogy nem, hiába a drágább fajta... Tudom, a neszkávé sem jobb, nem is akarom tudni mi van benne mi, mégis azt isszuk.
Szóval, második órámnál,  "tört" még egy csésze, előkerült még egy kiszuperált óraszerkezet garázsszekrény mélyén punnyadó faliórából én, meg csak ragasztottam, ragasztottam, és ragasztottam, pihenésképpen festettem, lakkoztam.
Ez az óra, a páraelszívóm tetejére került, központ helyre ami mindenhonnan jól látható, de ha véletlenül mégsem, akkor van másik!A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok, a többi meg, ahogy mondani szokták- Nem számít!


Kávézásom története nem, csak bejegyzésem ért-mára véget, hamarosan folytatom, és megmutatom, mennyi igazság van abban, hogy - a vér nem válik vízzé!

14 megjegyzés:

 1. Most mit mondjak? Zseniális! A magam fajta kávéimádónak pedig meseszép is. Tudod még fokozni?

  Ági

  VálaszTörlés
 2. Jaj, de jó lett!!! Fantasztikus ötlet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbáld ki, jó "játék" és még csak az ujjamat sem égettem össze az apró kávészemek miatt...
   Szerintem biztosan könnyű találnod megfelelő témát a kávédekorációhoz!
   :)))

   Törlés
 3. Csodálatos lett, Móni, gratula! Zseniális.
  Lassan a Lányok szobájába is gyárthatsz. Tuti oda is lenne 1-2 hozzájuk illő ötleted... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   A lányok szobájában már van egy, oda régebben csináltam, de ha majd (valamikor) festetünk, akkor az órán is változtatni kell...
   :)

   Törlés
 4. Hát ez az ötlet!!!!
  Móni, csak irigyelni tudlak, mert ilyesmikre nekem soha nem lenne sem időm, sem ügyességem.
  Gratulálok, szuper lett!!!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írod ezt TE, aki olyan isteni dolgokat süt-főz!Látod, azokra meg én gondolom, hogy nem lenne türelmem és időm elkészíteni...
   :)

   Törlés
 5. De jó lett! Ügyes vagy!

  A minifánkokért meg abszolút respect! :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   A fánkok az utolsó morzsáig elfogytak, öröm volt nézni, amint tömik magukba a gyerekek, mint akik sose ettek...
   :)))

   Törlés
 6. Aztamindenit. Amilyen kávéimádó én vagyok,nagyon jól illene ide, az én konyhámba is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emlékszel, még erre írtam valamikor év végé a törött csészéket, bár akkor még nem órát készítettem volna belőle...
   Majd, a tiédet is megoldjuk valahogy!
   :)))

   Törlés
 7. Nagyon szuper! Én, mint kávéimádó külön is értékelem!!!Igazán ügyes vagy (bár ez nem szokatlan tőled:-))))

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm, ha van kedved próbáld ki tényleg nem nehéz, ráadásul ajándékba is tökéletes lehet!
  :)))

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails