2012. március 22., csütörtök

Ma van a Víz Világnapja!

Óvodánkba, többek között ezért is fektettek nagyobb hangsúlyt a környezetünkben élő vízi állatok megismerésére, bemutatására, ami egy hetes programsorozat mellett zajlik.
A tavaszi időjárás kiszámíthatatlansága, no meg a hideg tóvíz miatt, tavaly is későbbre tettük a csoport környezetóráját, amit azóta is gyakran emlegetnek a gyerekek.
Éppen ezért teljesen természetesnek vettük volt az óvónők részéről a kérést, hogy ezen a napon mi aranyhalakkal járuljunk hozzá a bemutatóórákhoz.

 Mivel idén, nem szerettem volna befőttes üvegben szállítmányozni és tárolni a bemutatásra szánt aranyhalakat, egy nagyon kedves ismerősünktől kölcsönöztünk egy kisebb akváriumot pár napra. Nem csak esztétikailag kellemesebb látvány, de így legalább a halak miatt sincs lelkiismeret-furdalásunk, mert tökéletesen elférnek...

Már korán reggel nagy volt az izgalom, nyüzsögtek ezerrel a lányok, alig bírták kivárni az időt az induláshoz.
Persze, okos szülők mikorra tervezik a halfogást, mint reggelre...
Amit ma is megtehetsz, ne halaszd tegnapra!
Gumicsizmában, kenyérrel és hálókkal felszerelkezve levonultunk családilag a tóhoz.
Utólag majd úgyis kiderül, mit gondolhattak szomszédaink a tőlünk szokatlan viselkedéshez, miszerint már 7 óra után, kisebb hangzavarral sikerült fellármáznunk a környéket...

A gyerekekért mindent! Így, hogy teljes legyen sikerünk, némi hasztalan próbálkozás szép szó után, lelkes asszisztensünket, kénytelenek voltunk kivonni a forgalomból.
Állatvédők figyelmét felhívnám itt, hogy a kutyát rendszeresen  nem a vízben etetjük!


Miután ezt a kisebb zavaró tényezőt Iza Takahasit kiiktattuk, látványos sikereket értünk el a sport-halászatban, mondjuk időt nem mértem, de azt hiszem, hogy így is csúcsot döntöttünk. A sajátunkat legalábbis biztos, ráadásul úgy, hogy még alig kezdődött el az idei szezon...


Békát esélytelenek voltunk fogni, igaz ezt nem is ígértünk, de helyette találtunk békapetét, ami a fejlődési folyamatok szemléltetésére kitűnő lesz, ráadásul még szakirodalmat könyvet is tudunk mellékelni hozzá.
Egyébként pont múlthétvégén lett a tó lehálózva a rengeteg békapetétől, így kész csoda, hogy ezt is találtuk...
-ebből is látszik, hogy dolgozik a természet rendesen.


Mondanom sem kell, mekkora öröm, üdvrivalgás volt a csoportszobában mikor megérkeztünk.
Gépet nem vittem magammal, sebaj, majd délután bepótolom!




3 megjegyzés:

  1. Hát ez az! Víz Világnapja, én meg idehaza ülök.
    Szép a tavatok! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen17:15

      Ez a vilag napja nagyon jo oke

      Törlés
  2. Köszönöm nektek!
    :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails