2011. november 17., csütörtök

Pirog


Ha azt írom gyorsétterem, akkor bizonyára legtöbbünk fejében a McDonalds-os B.K menüvariációk jelennek meg elsőként.
Számomra viszont gyors kajának még a hot-dog, lángos, gyros és egyéb hasonló "finomságok" is ebbe a kategóriába sorolható.
Ritkán ugyan, de azért igénybe szoktuk venni ezeket az éhséget gyorsan csillapító, tiltólistás dolgokat, mert-hát ugye a gyerekek is szeretik. (főleg, ha ajándék is jár mellé)
Vannak jól bevált helyeink ahová rendszeresen visszajárunk és ez nem csak a gyors-éttermekre vonatkoznak, hanem a nagyobb bevásárlásainkat lebonyolítandó üzletek helyszínére is.
Pár héttel ezelőtt hazafelé tartottunk, amikor is eszembe jutott, hogy szükséges lenne néhány dolgot vásárolni a Lidl-ben. Na igen, de akkor ne tegyünk "kitérőt", hanem az egyébként is utunkba-esőbe menjünk be, azért a pár dologért, igazán nem éri meg kerülnünk.
Így esett a választásunk a Szentmihályi út ( XV. ker, Erdőkerülő út) mellett lévő üzletre, ahol annak rendje módja szerint be is vásároltunk.
Nem tudom, hogy miért, csak kifelé jövet tűnt fel a csinoska bódé, és bár hasunk nem, kíváncsiságunk odavezetett a két fiatalemberhez, akik nagyon kedvesen fogadtak bennünket, érdeklődőket.
Aki Zsófit és Lucát ismeri, az tudja jól, hogy képesek bárhol, bármikor enni, illetve nem tudnak úgy elmenni egy étterem, vagy (meleg)élelmet árusító üzlethelyiség mellett, hogy ne akarnának, tudnának,- kívánnának folyton enni...
Az étvágyukkal nincs baj, (emiatt sokan irigyelnek is) bár ismeritek azt a mondást, hogy inkább etetném, mint öltöztetném...- hát nálunk egyik se tartozik a pénztárcakímélő megoldások közé.
Visszatérve kíváncsiságunkra, az ínycsiklandozó illatoktól beindult gyomorműködésünk és nem tudtuk megállni, hogy azonnal ki-ne próbáljuk a legújabb gyorsbüfében, a pirog-ot.
Az, hogy szemünk láttára sütötték a húsokat és készítették el a friss salátával megpakolt szendvicseket, külön élmény volt csillogó szemű leánykáinknak, miközben nekünk azt is sikerült megtudnunk, hogy egyenlőre csak ez az egy büfékocsi üzemel. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre több pirog- büfé veszi fel a versenyt az egyébként kitudjamivanbennehústsosemlátott gyorséttermek egyeduralmával, és még az se nagy baj ha nem jár mellé ajándék, mert itt nem csak az ízek, de az ár is megfizethető, akár egy nagyobb családnak is.
Az árakkal viccelődtünk is rendesen, mert olyan Sárkány piacos fílingje volt annak, ha többet veszel az olcsóbb...
Érdemes kipróbálni, ráadásul a lángosuk is friss és finom!

7 megjegyzés:

  1. Kedves kis történet volt! Aranyosak a lányok! Milyen jó, hogy pont volt nálad egy fényképező :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a McDonalds csak rémálomként szokott előjönni a nyüzüge és aprócska méretű "fűrészporos" húspogácsáival. :)

    VálaszTörlés
  3. Hegemony:Általában magammal cipelem az a féltéglát! :)
    MJ:Nem csodálom! :)

    VálaszTörlés
  4. Megnézzük azt a pirogost mi is. És igen, emlékszem milyen jó étvággyal esznek a lányaid. Azt is megfigyeltem, hogy ha együtt vannak az enyémekkel, különösen jó az étvágyuk mind az ötüknek. Azt a tejfölös kaját,, amit nálad ettek máig emlegetik!

    Puszillak
    Ági

    VálaszTörlés
  5. Egyszer ettem náluk egy óriási, frissen készített hamburgert. Most kerestem a címüket, étlapjukat Google-ban, hogy továbbajánlhassam őket de csak ide lyukadtam ki.

    Aztán meglett a címük, és hogy másnak könnyebb legyen a dolga, bemásolom ide az elérhetőségüket, ennyi reklámot megérdemelnek:
    http://www.facebook.com/pirogda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bpelhos!

      Köszi, én is szívesen ajánlom Őket másoknak...
      -Mert megérdemlik!
      :)))

      Törlés
  6. Egyszer ettem náluk egy óriási, frissen készített hamburgert. Most kerestem a címüket, étlapjukat Google-ban, hogy továbbajánlhassam őket, de csak ide lyukadtam ki.

    Aztán meglett a címük, és hogy másnak könnyebb legyen a dolga, bemásolom ide az elérhetőségüket, ennyi reklámot megérdemelnek:
    http://www.facebook.com/pirogda

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails