2012. március 9., péntek

Gurigából, adventi naptár- húsvétra

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy  a nálunk már hagyományossá vált adventi naptár, nem csak karácsonyra készül a gyerekeknek, hanem húsvétra is.
Kifejezetten igénylik, kérik lányaim ezeket az apró meglepetéseket rejtő csomagokat, amiket évről -évre, változatosan próbálok számunkra elkészíteni.
Nem csoda, ha már januárban azon töröm a fejem, hogy mivel lehetne Őket  majd meglepni.
Élvezem a kihívást ami lázba hoz, inspirál.
Így, viszont nagyon nehéz elvonatkoztatnom kedvenc karácsonyi adventi naptárunktól, amiket guriga felhasználásával, rém egyszerűen, lehet, akár sorozatban is gyártani.
A gurigákat már elég változatos formákban használtam különböző dekorációs célzattal, most is ez lett volna a cél, terv csak egy kicsit másképp, mint az eddig megszokottak.
Persze nyuszit nem szerettem volna, mert az olyan elcsépelt kézenfekvő, ráadásul, ennyi idő távlatából, már sok fantáziát se látok benne.
Bocsánat, ha ezzel  a fenti sorral valakit megbántottam, de úgy érzem, hogy mi már túlnőttünk a guriganyulakon és nem szeretnénk itt leragadni...
A lényeg, hogy valóban elég nehéz megfelelő új témát találni a húsvéthoz, mert adottak a szimbolikus állatok, nyúl, csibe, esetleg bárány és a kihagyhatatlan hímes tojás.
Pár perc erejéig vicces kedvemben elgondolkoztam azon is, mit szólnának sonka, csülök, spenót formájú naptárakhoz a lányok. Biztos nem tudnák mire vélni az egészet, ha csak hasukat féltve esetleg azt nem gondolnák első felindulásból, hogy éheztetni akarom Őket, a hátralévő napokban...

Nyuszink lesz, legalábbis remélem, hogy idén is eljönnek hozzánk mint minden évben eddig így az tűnt a legkézenfekvőbb ötletemnek, hogy -gombhoz a kabátot- elveket követve kedvenc, ropogtatni-való csemegéjüket, répákat készítek adventi naptár gyanánt.
Kacatjaimat rejtő hobbi  vendégszobában  először a festékes dobozomban kerestem sárgarépaszínt, majd a kereppapírok között matatva, szintén találtam megfelelőt, így a festés témát gyorsan el is vetettem.
Természetesen az utóbbi megoldás sokkal egyszerűbb, gyorsabb a kivitelezés szempontjából, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nem kell méregetni, centizni, annál jobb minél szabálytalanabbra sikeredik a répaföldünk.


Húsvéti adventi naptárunk nem csak külsőleg, de belsőleg is formabontóra sikeredett, ez utóbbi leginkább a lányok ötletességének, vágyainak köszönhetően. Magam-részéről én maradtam volna a hagyományos meglepi cetliknél, esetleg nagyon apró ajándékoknál, édességeknél, amiket egyébként is képtelen leszek azokban a napokban kiküszöbölni. Szerencsére a lányok úgy gondolták, hogy most kivételesen ők adnak nekünk ajándékot, felajánlásokat a várakozási időszakban.
Amennyiben ez az idén beválik, úgy jövőre egy egész hónapos naptárral fogom meglepni Őket, azaz magunkat...
Kérésük olyan csekély dolgokban merül ki mint a mosogatás iránti vágyakozás, egyedüli zuhanyzás, ablakmosás, porszívózás. Nagyszerű dolgok ezek, hogy most lenne rá igényük és félő, hogy pár év múlva mikor fordul a kocka már nem lesz kedvükre való a kötelezőnek tűnő feladat. Mit tehettem, engedtem kérésüknek, vállalva magamra ezzel a plusz munkát, mert biztos, hogy hatalmasat pancsolnak majd...
Az ablaktisztítást majd igyekszem lecserélni egy kisebb méretű tükrös felületre, míg a tusolást szigorúan zuhanykabinra szűkítem. Kívánság listájukon szereplő, talán a legmeglepőbb Luca szájából hangzott el, miszerint  megígéri, hogy jó és szófogadó gyerek lesz, pont Ő az akivel soha nincs gond míg Zsófikámtól az általam kiválasztott ruha reggeli, vita nélküli felvételére tett ígéretet.
 
Lehet, hogy korai volt még részemről a répák "kiültetése", ugyanis nemvárt látogatónk érkezett a játékoskosárból. Szerencsére még idejében rajtakaptam a kis tolvajt, így sikerült megmentenem és áthelyeznem az adventi naptárakat, de hiába, mert ott is megtalálta a kis bestia...

4 megjegyzés:

  1. Nekem ez nagyon-de-nagyon tetszik, és talán még az én botkezeim is létre tudják hozni, úgyhogy ezer köszönet az ötletért! Gyanítom, hogy az én lányaim is örömmel üdvözlik majd a tavaszi adventet is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, a siker garantáltan nem marad majd el!
      :)))
      Egy jó tanácsot, ha elfogadsz tőlem, akkor azt javasolnám, hogy nyugodtan készíts olyan "répákat" is amiknél a gurigát félbe vágod, így nem csak anyagot /gurigát/ spórolsz meg velük, de mutatósak is maradnak, hiszen nálad a mennyiség sem elhanyagolható...
      Egyébként stiftes ragasztóval ragasztottam, és a szárukat csak simán megcsavarva bevagdostam, ettől lett ilyen tépett hatása.
      A "répák" aljára ráhagytam pár centit a kreppapírból, amit visszagyűrtem a gurigába, így nem esnek ki a beledugdosott cetlik!
      Jó munkát!
      :D

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a kiegészítő tanácsokat!!!! Most már tényleg muszáj jól csinálnom! :-)

      Törlés
  2. Névtelen17:28

    Ez nagyon jó. Lehet, hogy alkotok ilyet :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails