2015. április 23., csütörtök

Optimista

Nagyon izgalmas dologba kezdtünk, azaz kezdünk bele.
Életünk első veteményeskertjét alakítjuk ki. Ez nem egyszerű feladat, már csak azért sem, mert gondolom, már ősszel el kellett volna kezdeni a talaj megfelelő kialakítását. Mi meg még csak most ássuk és rendezgetjük a terepet. Talán ez a legnehezebb része, mert a fűzfák gyökerei az egész kertet sűrűn behálózták. Megy a harc, győzzön a jobbik. Mármint mi! :)
Fűzfák helyett meg beszereztünk pár gyümölcs fát is. Többek között egy sárgabarackot, amiből az idén még tutira nem lekvárt fogok főzni, de ami késik, nem múlik.
Sebaj, mert mint írtam, nagyon optimisták vagyunk.
Lesz áfonyánk, szedrünk, málnánk, ribizlink többféle is, no meg szőlő a hagyományos veteményesen kívül. A homokozót pedig, a lányok kérésére ideiglenesen, kukoricafölddé alakítjuk át.
Nőnek a palánták, tervezgetem, mit hová, mi mellé fogok kell ültetni, hogy olyan kis helyeske legyen a drága.
Azt mindig is tudtam, hogy klassz dolog a kertészkedés, de hogy mennyivel másabb a saját veteményeskert elkészítése azt csak most tapasztaltuk meg.

2 megjegyzés:

  1. Nem olyan nagy ördöngösség az. Borsót és retket már ne tervezz idén tavaszra, azok a hideget szeretik, a répa is már bújik, a kukoricával még várjatok (azzal másodvetésben sem késtek el), de a paradicsom, paprika, cukkini társaság hétvégén már megy kifele nálam. Aztán már csak kapálni gazolni, locsolni kell. Illetve elkeríteni, mert a kutya letapossa, a macska is szereti a frissen ásott földet, gyűjteni a csigákat. Utána meg majd élvezni a friss, ropogós ízeket. Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a sok hasznos tanácsot, jól jönnek, mert tényleg nagyon amatőrök vagyunk! :D

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails