2011. december 2., péntek

Palackba zárt adventi naptár


Vannak időszakok amikor elkap a gépszíj és mindenféle agyament dolgot csinálok. Ilyenkor legtöbbször előjön maratoni takarítási mániám és ha már agyilag ennyire "pihent" állapotba kerülök, akkor jönnek a legőrültebb kreatív ötleteim. Így volt ez akkor is amikor a lányok gurigás adventi naptárján agyaltam, hogy egy kicsit valamivel az idén feldobjam. Miközben gondolataim kitudja hol jártak, megszomjaztam és alaposan meghúztam az ásványvizes palackot. Ez lett a vesztem, mert a flakon formája adta a témát. A gurigákat egy szempillantás alatt elfeledtem és otthagyva csapot-papot ollót ragadtam, hogy eszement ötletemet azonnal kipróbáljam. Az elképzelés jónak tűnt, már csak a megfelelő mennyiségű és formájú falakon akadályozott megvalósításában. Este jött egy újabb megvilágosodás, amikor a lányok Boci /probiotikus/ italos-doboza /lecserélve az Actimel-t/ a szemetesben landolt. Nem voltam rest kivettem a kukából, miközben tudtam, hogy megtaláltam az igazit! Innentől egyenes út vezetett a sikerig. A lányok is nagyon élvezték, korlátozás nélkül, kedvükre ihattak kedvenc ivójoghurtukból, csak hogy meglegyen a kívánt darabszám.
Valahogy most jöttem rá, hogy a naptárnak nem feltétlenül kell zárhatónak lenni, mert az aprócska ajándékok másképp is tálalhatók, csak a "körítésnek" kell megfelelőnek lenni.
A mi esettünkben egyébként is az ajándékok zöme utalvány formájában, azaz nem kézzel fogható módon ad meglepetést, annak a pár darab csokoládénak meg megteszi egy kis-kosár, vagy régi, kinőtt sapka, amiből kedvükre kihúzhatják a napi fejadagjukat.
Az utalványok egyébként összetekerve vannak elrejtve a harangok pocakjában.


A flakonokat méretre vágtam, festettem, díszítettem.
Mutatós kis harangocskák kerültek ki a kezem alól, igaz az angyalok lyukasztásánál, ragasztásánál voltak (nehéz) pillanatok, amikor saját ép elmémet magam is megkérdőjeleztem, de a lányok mosolygós arcára gondolva, a zárt osztályt is bevállaltam volna...


És, hogy a lányok "kevesek" nekem, idén ismételten elkészítettem az ovisok advent dekorációját a gurigás szaloncukrokat, megtöltve egy kis csokoládéval, összesen 35 darabot.
:D

A fényképező kezdi megadni magát, amin már nagyon nem is csodálkozok, hiszen mikor romlana el, ha nem az ünnepek előtt, alatt, között!!!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, és nagyon szépe lett! A főképed a lányokról pedig csodás!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Móni! Pont tegnap este jutott az eszembe, hogy ideje lenne már lecserélni a nyári képet!
    :D

    VálaszTörlés
  3. Atyaég! Ez mesteri! Ez valami egészen különleges és egyedi!

    ui: Elköltöztetek? Úgy emlékszem másmilyen kandallótok volt ill. van. :-))

    Ági

    VálaszTörlés
  4. Elképesztő vagy!! Zseniális ez a palackos ötlet!!!

    VálaszTörlés
  5. Ági: Köszönöm! :) Ezek a képek az óvodában készült fotók, amikor nem engedtem rájuk cipőt adni...:)))


    Marika:Köszönöm, hamarosan a PET karácsonyfánkat is bemutatom! :D

    VálaszTörlés
  6. Ez bizony egyáltalán nem "eszement". Nagyon jóóóó! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kreativak vagytok,klaszak a cukrok,a csajok edesek a fo foton a fejlecen.puszi

    VálaszTörlés
  8. szia
    hát ehhez nem tudok sokat hozzászólni..eláll szemem, szám:)
    megint nagyot alkottál!tényleg..nagyon nagyon tetszik..ez az, amit nem mostanában fogok utánad csinálni idő és türelem hiányában..

    VálaszTörlés
  9. MJ: köszönöm, de azt hiszem jövőre az iskolára hangolódva választom majd az adventi naptár formáját! :)

    Izabella: Az oviba készületek a képek már vagy 2 hónapja! :D

    Andi:Nem féltelek, jövőre már nektek is lesz! :)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails