2011. szeptember 30., péntek

Kimatekoztam!20-1=24


Most akkor mennyi is az annyi, hogy nekem ennyi lett a végeredmény?


Nem, nem számoltam el, bár komolyabb számtanpéldák bevallom ennyi kihagyás után már problémát okoznának, ezek az alapok még mennek...
Korábban ígértem, hogy Lucám fogzására még valamikor a közeljövőben visszatérek, és mivel nagyon is aktuális lett a téma, most teszem közzé.


Luca egészséges tejfogakkal, szám szerint hússzal indult neki a fogváltásnak, mint minden hasonló korú kisgyermek.
Mire az első (középső alsó metsző) fogacska kiesett, amiben nagy szerepe volt a mögötte növekedő fognak, elméletileg csak 19 foggal kellett volna rendelkeznie.
Szerencsére "történelmünk" nem ismétli önmagát és a négy, ugyancsak gyorsan, és titokzatos módon növekvő hátsó zápfogak nagyobb galibát nem okoztak, meglepetés viszont annál nagyobbat, mikor az első fog elvesztése után észrevettük a szaporulatot, cápalányunk szájában.
Számításaim, ha minden igaz még egy darabig aktuálisak lesznek, igaz, most nem számoltam bele azt a fél fogacskát, amivel ismételten több van Luca szájában.
Na, jó legyen!
A végeredmény jelenlegi állásunk szerint:
24 +/- 1

Egyszerű, nem?
:D

5 megjegyzés:

 1. :-D
  Meg is lepődtem, hogy lassan mi is kezdjük az ötévessel.

  VálaszTörlés
 2. Ceiee: Nem lehet elég korán elkezdeni! :)))
  Viccet félretéve,egyre több hasonló korú (5 éves) kezdi a fogváltást, ami számomra nagyon ijesztő mert ennyivel fejlettebbek ezek a mai gyerekek.
  Bezzeg az én időmben...
  :D

  VálaszTörlés
 3. De legalább több van kint, mint bent. Kata húgom egy felnőtt kori panoráma röntgen során döbbent rá, hogy bár tejfoga már egy sincs, a csontofogaiból egy csomó benne maradt az állkapocs és "felkapocs" csontban. Nem fértek ugyanis ki :) volt egy vicces, az ráadásul nem függőlegesen, hanem keresztbe állt.
  Addig nem volt röntgenen és nem is számolgatta anyukánk sem, hogy rendben van-e a leltár? :D
  A probléma megoldása már nem volt ennyire vicces... :)

  VálaszTörlés
 4. Bezzeg bizony!
  A kisdiákok között is szinte minden nagycsoportos 5 éves csorbacsík... Olyan fura, nekem elsőben hullott a fogam, és mindenkinek. 6-7évesen.
  Igazad lehet ezzel a fejlettség dologgal, de mi lesz a következő generációval? A csontfogakkal születnek?

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails