2011. szeptember 30., péntek

Kimatekoztam!



20-1=24


Most akkor mennyi is az annyi, hogy nekem ennyi lett a végeredmény?


Nem, nem számoltam el, bár komolyabb számtanpéldák bevallom ennyi kihagyás után már problémát okoznának, ezek az alapok még mennek...
Korábban ígértem, hogy Lucám fogzására még valamikor a közeljövőben visszatérek, és mivel nagyon is aktuális lett a téma, most teszem közzé.


Luca egészséges tejfogakkal, szám szerint hússzal indult neki a fogváltásnak, mint minden hasonló korú kisgyermek.
Mire az első (középső alsó metsző) fogacska kiesett, amiben nagy szerepe volt a mögötte növekedő fognak, elméletileg csak 19 foggal kellett volna rendelkeznie.
Szerencsére "történelmünk" nem ismétli önmagát és a négy, ugyancsak gyorsan, és titokzatos módon növekvő hátsó zápfogak nagyobb galibát nem okoztak, meglepetés viszont annál nagyobbat, mikor az első fog elvesztése után észrevettük a szaporulatot, cápalányunk szájában.
Számításaim, ha minden igaz még egy darabig aktuálisak lesznek, igaz, most nem számoltam bele azt a fél fogacskát, amivel ismételten több van Luca szájában.
Na, jó legyen!
A végeredmény jelenlegi állásunk szerint:
24 +/- 1

Egyszerű, nem?
:D

4 megjegyzés:

  1. :-D
    Meg is lepődtem, hogy lassan mi is kezdjük az ötévessel.

    VálaszTörlés
  2. Ceiee: Nem lehet elég korán elkezdeni! :)))
    Viccet félretéve,egyre több hasonló korú (5 éves) kezdi a fogváltást, ami számomra nagyon ijesztő mert ennyivel fejlettebbek ezek a mai gyerekek.
    Bezzeg az én időmben...
    :D

    VálaszTörlés
  3. De legalább több van kint, mint bent. Kata húgom egy felnőtt kori panoráma röntgen során döbbent rá, hogy bár tejfoga már egy sincs, a csontofogaiból egy csomó benne maradt az állkapocs és "felkapocs" csontban. Nem fértek ugyanis ki :) volt egy vicces, az ráadásul nem függőlegesen, hanem keresztbe állt.
    Addig nem volt röntgenen és nem is számolgatta anyukánk sem, hogy rendben van-e a leltár? :D
    A probléma megoldása már nem volt ennyire vicces... :)

    VálaszTörlés
  4. Bezzeg bizony!
    A kisdiákok között is szinte minden nagycsoportos 5 éves csorbacsík... Olyan fura, nekem elsőben hullott a fogam, és mindenkinek. 6-7évesen.
    Igazad lehet ezzel a fejlettség dologgal, de mi lesz a következő generációval? A csontfogakkal születnek?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails