2010. február 18., csütörtök

Virsli-babák







A lányokat alaphangon se sorolhatom a rosszul evő gyerekek közé, sőt...
Mégis, az egyik visszatérő nagy kedvencnek a virsli számít és az összes többi...

:)

Luca, majonézzel és kevés ketchuppal szereti, míg Zsófi üresen fogyasztja.
Magával a virslivel nincs semmi bajom (ha szemet hunyok az összetevők és adalékanyagok felett)
Azt viszont gyakran megfigyeltem, hogy a lányoknál nem működik az egy harapás virsli, egy falat kenyér elméletem.
Ki tudja miért, csak az egyikből hajlandóak enni.
Ha, éppen a virslit tömik magukba és figyelmeztem a kenyérfogyasztásra őket, akkor a kenyeret eszik üresen, (mert nekik úgy ízlik) és a virslit hanyagolják.

A héten megint (szilveszter óta először) virsli "főzésre" került a sor.
Lucám kicsit szomorkodott, mert ő inkább fondűzni szeretett volna.(hetek óta, annyira rákapott az ízére)

Nekem, semmi kedvem nem volt bajlódni az előkészületekkel, ezért egy rövidebb változatot készítettem el a sajtmártogatáshoz mikróban.

Nekem itthon 4 féle sajtom volt (Lidl) azért, mert valamikor a hétvége felé szerettük volna Lucám kérését teljesíteni, de most az egyszerüsített változatra, tökéletesen megfeleltek az alapanyagok.

Egy jénaiba nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem a sajtokból (tetszés szerinti mennyiséget)
Szolidan tettem még hozzá egy kis kék-sajtot is (akkor ez már az ötödik) mert azt kevésbé szeretik a lányok, mi viszont annál jobban...
A sajtokra tejfölt tettem és nyomtam bele 2 cikk fokhagymát.

Lehetett volna tovább is fűszerezni, borsozni, én nem tettem bele semmit, mert így is megállta a helyét és a lányok miatt sem akartam...
Az alapanyagokat jól összekevertem, és betettem a mikróba, hogy összeolvadjanak, de időnként kivettem és átkevertem az egészet addig, amíg a kívánt állagot el nem érte.

nálam ez kb 6-7 perc volt

-a virsliket feldaraboltam kb 2 cm es darabokra
-a makaróni tésztát félbetörtem

Közben feltettem egy nagyobb lábasban vizet-főni

A lányok elkezdték beleszúrogatni a tésztákat a virslibe úgy, hogy a virslidarabkák nagyjából középre kerüljenek.


Arra figyelni kell, hogy a tésztát, a virsli mindkét oldaláról felváltva szúrjuk, mert összecsúszhatnak a tésztaszálak és szétrepedhet főzés közben a virsli.


A tésztás virslit beletesszük a vízbe és megfőzzük.

Nekem még az asztalt se sikerült megterítenem (normálisan) a lányok azonnal lecsaptak a virslibabákra...

Csemegeuborkát és almát szoktam felszeletelni akkora darabkákra, hogy egy falatka kerüljön mindenből a villájukra, amit utána a sajtba bemártanak.

Dióm már nem volt itthon, csak darálva, így azt most nem ettünk hozzá.

Garantáltan minden gyereknek tetszeni fog, főleg úgy, ha saját magának készítheti el a "babáját"(lehet több-kevesebb hajjal)

Sajtmártás nélkül is nagyon finom, és laktató.



Nálunk kedden volt ez a vacsora.

:)

A képek önmagukért beszélnek.




Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tudom, hogy nem gasztroblogot írok, de meg kell jegyeznem, EZT a "receptet" külön kérésre tettem közzé!

4 megjegyzés:

  1. Nem vagytok normálisak! :-)))) a szó nemesebbik értelmében.
    Annyira jó!!!!!
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Aztamindenit! Micsoda ötlet! El nem tudtam képzelni, hoyg a tészta hogyan került bele a virslibe! HA még egyszer megszületek sem jöttem volna rá, hogy még főzés előtt szúrtátok bele. Hűha, ezt muszáj kipróbálni! Szerintem már nálunk is jó móka lesz!

    VálaszTörlés
  3. Mindenkit bíztatok arra, hogy kipróbálja!
    Nagyon jól szórakoznak a gyerekek, míg elkészítik a saját babájukat!
    :)
    Jó szórakozást hozzá!
    :)

    VálaszTörlés
  4. JAj,ez nagyon szuper otlet,sosem talaltam volna ki!!A gyerekek imadnak,virsli,teszta,barmikor megeszik,plane igy!!:)KOszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails