A holnapi karácsonyi ünnepségre készítettem ezt az ipari mennyiséget, lányaim osztályaiba.
Gondolom, nagy sikere lesz, ha másért nem, hát a hópihéknek köszönhetően.
Már jó régen nem sütöttem kókuszkockát. Igaz, az elkészítés módját tudom, de az összetevők arányai miatt a jól bevált receptemből voltam kénytelen puskázni...
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg margarin
2 dl tej
2 ek méz
1 cs sütőpor
1 db tojás
A tepsi kikenéséhez: vaj és liszt
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg cukor ( 15-20 dkg szoktam, hogy ne legyen túl édes)
3 dkg kakaó por (cukrozatlan)
5 ek tej
4 ek rum (vagy aroma)
kókuszreszelék
A cukrot, margarint, mézet és az egész tojást habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a tejet, végül a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, közepes lángon sütjük, mint a piskótát.
Amikor kihűlt kockára vágjuk.
A krémhez a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, rummal és a kakaóporral, majd a tejjel.
Ebbe a masszába mártogatjuk a kockákat, majd a reszelékbe...
Jól záródó dobozban, sokáig eltartható lenne, de nekem ez eddig még sehogy sem sikerült, mert elfogyott.
Nagyon jól néz ki, így hópihésen méginkább. Én is állandó sütésben vagyok, de ezt ilyenkor annyira élvezem!:-))
VálaszTörlésGondolom, nem sokáig tartott, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlés