2012. december 17., hétfő

Havas kockák

A holnapi karácsonyi ünnepségre készítettem ezt az ipari mennyiséget, lányaim osztályaiba.
Gondolom, nagy sikere lesz, ha másért nem, hát a hópihéknek köszönhetően.



Már jó régen nem sütöttem kókuszkockát. Igaz, az elkészítés módját tudom, de az összetevők arányai miatt a jól bevált receptemből voltam kénytelen puskázni...

A tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg margarin
2 dl tej
2 ek méz
1 cs sütőpor
1 db tojás
A tepsi kikenéséhez: vaj és liszt

A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg cukor ( 15-20 dkg szoktam, hogy ne legyen túl édes)
3 dkg kakaó por (cukrozatlan)
5 ek tej
4 ek rum (vagy aroma)
kókuszreszelék

A cukrot, margarint, mézet és az egész tojást habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a tejet, végül a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, közepes lángon sütjük, mint a piskótát.
Amikor kihűlt kockára vágjuk.
A krémhez a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, rummal és a kakaóporral, majd a tejjel.
Ebbe a masszába mártogatjuk a kockákat, majd a reszelékbe...
Jól záródó dobozban, sokáig eltartható lenne, de nekem ez eddig még sehogy sem sikerült, mert elfogyott.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, így hópihésen méginkább. Én is állandó sütésben vagyok, de ezt ilyenkor annyira élvezem!:-))

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, nem sokáig tartott, nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails